6 september, 2010

Stort intresse för Tall Sips Races i Halmstad

Med mindre än ett år kvar till Tall Ships Races 2011 är det nu dags för fartygen att anmäla sitt intresse för de att besöka nästa års olika hamnar och Halmstad är mycket populärt! Redan första anmälningsdagen för The Tall Ships Races 2011 har hela 18 fartyg från sju länder anmält sig till Halmstad. Och hela 14 av dem är av de största klasserna, därmed är Halmstad hittills den mest intressanta av nästa års hamnar.

”Detta är helt unikt att fartygen visar ett så stort och tidigt intresse för en hamn,”, säger

Lillian Westerberg, projektledare för Tall Ships Races i Halmstad. ”Att redan första dagen fått anmälningar från 18 fartyg är mycket gott betyg för Halmstad ”, tillägger hon. Lillian har lång erfarenhet av Tall Ships Races inte minst från de tre som genomförts i Stockholm som hon projektlett.

Halmstad är målhamn för Tall Ships Races 2011 och beräknas ha minst 300 000 besök under de fyra dagar långa evenemanget och upp till 100 fartyg beräknas besöka Halmstad, och de har ända till maj 2011 på sig att anmäla sig så fler stolta fartyg lär visa sitt intresse

Några av fartygen som anmält sig första dagen är:

Christian Radich, (Norge)

Europa, Stad Amsterdam, Wylde Swan, (Nederländerna)

Dar Mlodziezy, (Polen)

Lord Nelson,(UK) handikappanpassad

Utopia, (Danmark)

Rupel, (Belgien)

Esprit, (Tyskland)

Halmstads största evenemang någonsin
The Tall Ships Races, (TSR) är världens största internationella havskappsegling för seglande skolfartyg och marina skolfartyg, den 5-8 augusti 2011 kommer tävlingen till Halmstad. Över 100 fartyg kommer att förtöja från östra hamnbassängen till Tullkammarkajen. Här får besökarna möjlighet att kliva ombord på några av världens största segelfartyg, uppleva Crew Parade och beskåda den avslutande paradseglingen. Utöver detta blir det ett spännande program på land med, aktiviteter, artistuppträdanden, god mat och dryck och ett sprakande fyrverkeri. Fokus på ungdomsarbete
Målsättningen med TSR är att skapa ett evenemang, där ungdomar från flera olika länder med olika bakgrund kan mötas under annorlunda former och skapa nya kontakter för livet. I tävlingen deltar 3 000-4 000 ungdomar från ett 20-tal länder. Minst 50 procent av besättningen på fartygen måste vara mellan 15 och 25 år.