9 september, 2010

Nytt samarbete ger flyt för fiskevården

En flytoverall är ett praktiskt fiskeplagg som höjer säkerheten både i båten och på isarna. Genom ett samarbete med Sportfiskarna stöttar Normarks nya modell Sundridge Crossflow dessutom fiskevårdsinsamlingen ”Ge fan i våra vatten”. För varje såld overall går 200 kr till fiskevård!

Insamlingen ”Ge fan i våra vatten” startades av ett gäng fiskande rockmusiker tillsammans med Sportfiskarna för att samla in pengar till fiskevård. Kampanjen har rullat i tre år och har totalt samlat in över 700 000 kronor.

– Vi på Normark vill genom denna specialdesignade overall, med kampanjens tuffa emblem broderad på bröstet, stötta ett viktigt initiativ för starkare fiskbestånd och friskare vattenmiljöer, säger Pär Lindberg, divisionschef fiske på Normark.

Pengarna som samlats in har hittills satsats på projekt som gynnar gäddor, havsöringar, laxar och harr. Fler fiskevårdsprojekt är också på gång.
– Vi räknar med att kunna presentera fler fiskevårdsprojekt som får pengar från insamlingen redan under hösten. Ju fler som köper den nya overallen, desto större möjligheter får vi att satsa på fiskevård, säger Joel Norlin från Sportfiskarna.

Sundridge Crossflow är en helventilerad flytoverall med hög fleecefodrad krage och rymlig huva. Stora smarta fickor för förvaring, mobilficka och värmefickor samt med ett broderat Ge fan våra vatten-emblem på bröstet. Snyggt färgsatt i djup marinblå och limegrön färg med vita inslag. Bästa overallen för både båtfiske och isfiske!
Sundridge Crossflow finns att köpa i sportfiskebutiker över hela landet med start i oktober 2010.