9 september, 2010

Svensk förare skriver nytt F1-kontrakt

Det går bra för flera svenska racerbåtsförarna nu igen. Oskar Samuelsson har skrivit kontrakt med det italienska tillika flerfaldiga F1-världsmästarteamet Rainbow. – Jag kommer att bli en del av den nysatsningen som F1-serien för båtar gör på talangfulla ungdomar. Varje stall kommer att ha en talang som tävlar för dem i klassen Formula 4s, en klass med så kallade ”gröna” miljöklassade motorer. Under varje tävlingshelg för F1 H2O under kommande höst kommer det att köras två tävlingar, säger Oskar Samuelsson.

Uppläget är snarlikt det som finns i bilracingen i form av F1 och GP2 men med skillnaden att F1 H2O-teamen är inblandade i högre grad.

Bland konkurrenterna återfinns många duktiga unga förare med fina meritlistor. Det finns idag runt om i världen några klasser med lika båtalternativ men med olik motorregler. I F1-junior serien har de bästa unga förarna ifrån de olika klasserna samlats. Jag känner mig dock rätt väl förberedd då jag är väldigt familjär vid den motorn som kommer att använda i och med att jag har tävlat i sedan 2007.

I bagaget finns två VM-silver, silver i tyska ADAC Mästerskapen och två brons ifrån Skandinaviska Mästerskapen.

Säsongen kommer få sin början den andra oktober i kinesiska Linyi för att där efter fortsätta med ytterligare två tävlingar i Kina, Liuzhou och Shenzhen. Därefter blir det en månads uppehåll innan det blir tävlingar i Doha i Qatar och Abu Dhabi samt Sharjaha i Förenade Arabemiraten.

– Min målsättning är att vinna serien, det kommer däremot att bli en väldigt tuff uppgift då många duktiga förare kommer med samma målsättning. På förhand känns det dock som att fjolårsvärldsmästaren Stefan Hagin kan komma att bli den värsta antagonisten. Dock är allt ännu så länge väldigt öppet då det har tillkommit nya båttillverkare och för mig nya konkurrenter.

– Jag hoppas att det arbete vi under året har lagt ner ska ge utdelning, jag har trots allt hittat en del fart i mina grejer sedan ifjol. Dock vet vi än så länge inte så mycket om hur banorna kommer att se ut, jag hoppas att de är lite längre då det borde passa mitt material samt mig som förare bättre, säger Oskar.

Kommentarer

P.Palmqvist 22:28:08 2010-09-09

Kom igen nu Samuelsson !! Det är bara att köra, det grejar du.