13 september, 2010

Robust hantverkarradio med fett ljud

Ljudet strömmar ut från alla fyra sidorna på Bosch nya hantverkarradio. Fyra kvalitetshögtalare och en kraftig subwoofer ger ett fylligt ljud. Den klarar både hård rock och hård behandling – tål fall på upp till två meter. Inbyggd radio och ingång för iPod, SD-kort eller USB-sticka och inbyggd laddningsfunktion för mobiltelefoner.

Nu är det slut med dåligt ljud på marinan. För oavsett om man står framför, bakom eller lyssnar från sidan, så låter Boschs nya hantverkarradio Power Box GML 20 Professional långt bättre än många andra musikanläggningar på marknaden.

Välljudet skapas av en effektiv subwoofer och fyra kvalitetshögtalare som riktar ut ljudet åt fyra håll så att man alltid vart man än vänder sig kan höra nyheter och musik i hög kvalitet i en ljudnivå upp till 20 watt.

Panelen med den stora LCD-displayen används för att både ställa in brusfri radio och för att välja mellan egen MP3/WMA-musik från antingen iPod, SD-kort eller USB-sticka. FM-radion har god mottagning var i landet man än arbetar. Man kan dessutom spara upp till 20 radiostationer.

Klarar ett fall på två meter
Musiken tystnar inte ens om man råkar tappa Power Box. Den sitter monterad i en stödsäker fjäderupphängd aluminiumram som garanterar att ljudet fortsätter att strömma till och med efter ett fall på två meter. Enda sättet att få tyst på Bosch Power Box, är att stänga av den.

Den tål även slipdamm, borrkex, färgstänk och kaffespill. Den står pall för vind och väder och är den första hantverkarradio som uppfyller kraven i den tuffa amerikanska militärstandarden IP54 avseende damm- och vattentäthet.

Därför finns det all anledning att använda den även utanför arbetsplatsen. Power Box drivs med litiumjonbatterier från Bosch och kan med fördel användas för att spela upp till fest, vid grillaftnar, strandhugg, rampskating, streetbasket osv. Med sin kraftiga konstruktion passar den också in som musikanläggning i tonårsrummet.

Ladda mobilen med radion som uttag
Man kan även ladda sin mobil eller annan elektronisk utrustning via USB-ingången. Radion kan också användas som uttag till andra verktyg, eftersom det finns ett inbyggt strömuttag på 230 volt. Power Box får ström antingen från 230 volt eller från ett 14,4 eller 18 volts litiumjonbatteri från Bosch.

Power Box GML 20 Professional väger 10,2 kg och fås hos ledande återförsäljare av professionella verktyg över hela landet till ett rekommenderat försäljningspris på 2395 kr. exklusive moms och 2994 kr. inklusive moms.

Bildtextförslag:
Power Box GML 20 Professional från Bosch låter bra från alla sidor och är en så robust rockare att den tål ett fritt fall på hela två meter.