14 september, 2010

Nytt koncept för GMDSS

Under mässan SMM i Hamburg 7-10 september 2010 presenterade Thrane & Thrane en helt ny GMDSS serie för fartyg i alla fartområden: SAILOR 6000. Den utgörs av flexibla lösningar som fungerar enskilt eller som en komplett GMDSS lösning och består sammanlagt av totalt tio nya produkter.

De nya produkterna delas upp i följande grupper:

•SAILOR 6000 konsoller

•SAILOR 6110 mini-C med SAILOR 6006 Message Terminal, den första wheelmärkta med touch kontroll på marknaden

•SAILOR 6222 VHF, DSC class A

•SAILOR 6300 MF/HF

Förutom detta presenterar Thrane & Thrane en helt ny plattform för kommunikationsutrustning: ThraneLINK. ThraneLINK är en nätverkslösning som med standard Internet protokoll kopplar ihop utrustningarna i GMDSS och ger helt nya möjligheter för rederier och fartyg att diagnostisera utrustningarna, installera ny mjukvara mm t.o.m från land. Vid nyinstallation av någon del i GMDSS utrustningarna identifierar ThraneLINK automatiskt denna och förenklar installationen.

“We are delighted to be launching a brand new suite of GMDSS and communications products that fit and work seamlessly together or perform faultlessly on their own. When combined through the sophisticated ThraneLINK system, the SAILOR 6000 GMDSS Series meets all GMDSS requirements whilst also becoming a vital part of bridge operation and communication,” kommenterar Walther Thygesen, CEO, Thrane & Thrane.

“The intensive platform and product development that we have undertaken to create the SAILOR 6000 GMDSS Series products and ThraneLINK has resulted in a truly next generation offering with a wealth of new functionality and benefits, all underpinned by the highly regarded SAILOR build quality and reliability,” tillägger Casper Jensen, VP Maritime Business Unit, Thrane & Thrane.

www.cordland.se