16 september, 2010

Nya batterier för marin- och fritidssegmentet

Ett nytt sortiment batterier för marin- och fritidssektorn är Exide Technologies nästa stora satsning. Sortimentet är till stor del framtaget efter kunskaper och erfarenheter från de nordiska marknaderna och är en av de nyheter som presenteras på Automechanika 14-19 september. Det nya sortimentet som heter Marine & Multifit är ännu inte ute på marknaden.

I januari nästa år finns batterierna i butikshyllorna. Som Exide Technologies övriga batterisortiment är Marine & Multifit indelat i olika segment för att passa allt från användarnas enkla basbehov till mycket höga kravställningar.

Att utformningen av det nya sortimentet har blivit som det är beror till stor del på insamlade erfarenheter från Norden.

– Vi i Norden har bland annat utvecklat batterier för marin- och fritidssektorn med speciella legeringar i blyplattorna som ger längre livslängd och bättre cyklingstålighet. Vi är mycket starka på området och våra kunskaper varit betydelsefulla under utvecklingen av det nya sortimentet, säger Tor Enlid, Marketing Manager Exide Technologies Transportation i Norden.

Delar av det nya sortimentet är certifierat av DNV, Det Norske Veritas. Exide Technologies, som i Sverige saluför batterimärket Tudor, visar också upp andra delar av sortimentet under mässan. Bland annat företagets batterier för mikrohybridfordon som Exide Technologies som en av de första batteritillverkarna lanserade förra året.

Mikrohybridfordon är fordon med start-stopp-system där batteriet tar över driften av elektriska system när fordonet står still. Tekniken som blir allt vanligare i nya bilmodeller innebär att fordonen förbrukar mindre bränsle än traditionella bilar.

Automechanika hålls vartannat år och besökare kan ta del av ett brett spektrum av produkter som bildelar, produkter för biltvätt, bensinstationsutrustning, ITprodukter och tjänster, samt andra tillbehör. Årets mässa äger rum den 14-19 september i Frankfurt, Tyskland. Mässan 2008 hade ungefär 4 600 utställare och 160 000 besökare.

www.tudor.se

www.exide.nu