16 september, 2010

OS-besättningen i Starbåt Fredrik Lööf/Johan Tillander splittras

SWE Sailing Teams Max Salminen avlöser Johan Tillander som i två år har seglat med Fredrik Lööf (bilden) i Starbåt. Sedan OS i Kina 2008 har Fredrik Lööf och Johan Tillander, båda KSSS, seglat Starbåt tillsammans. I dagarna kom teamet överens om att avsluta sin satsning.

– Johan är en otroligt duktig seglare, säger Fredrik Lööf. Det har alltid varit roligt att segla med honom. Men tyvärr har det inte varit rätt hela vägen, utan vi har kommit överens om att avsluta vårt samarbete.

Johan och Fredrik kan se tillbaka på bra gemensamma resultat. I år har teamet bland annat vunnit världscuptävlingen på Mallorca och tog silver på världscuptävlingen i Weymouth i augusti.

– Jag har lärt mig mycket under de här åren och det var kul att göra bra resultat. Men vi har tyvärr båda två känt att det inte fungerade till hundra procent, säger Johan Tillander.

Max Salminen som ersätter Johan Tillander är en lovande seglare med enorm kapacitet, enligt Magnus Grävare, Svenska Seglarförbundets förbundskapten. Max har en bakgrund som E-jolle och Laser seglare. Han har det senast året gjort en seriös satsning i Finnjolle och har sedan 2009 tillhört SWE Sailing Team, Sveriges landslag i segling. Han beskrivs som stark, teknisk och presterande.

I helgen var det premiär för teamet på deras första gemensamma regatta i Tyskland som de vann mot internationell konkurrens.

– Efter tävlingen i Tyskland har vi verkligen hittat ett bra samspel tillsammans i båten, avslutar Fredrik Lööf.

Fakta Max Salminen
Född: 1988
Moderklubb: SS Pinhättan
Klubb: KSSS

www.svensksegling.se