28 september, 2010

Cranchi presenterar två stora nya modeller

Motorbåtsvarvet Cranchi är ett av många kvalitetsföretag i Italien. Nu presenterar de två helt nya modeller, Fifty 6 respektive Sixty 6. De nya båtarna får premiär på båtmässan i Genua i oktober, uppger norska Båtmagasinet på sin hemsida. Cranchi har själva ansvarat för design och hela framtagningsprocessen för de nya båtarna.

Att det är rejäla båtar med goda prestanda framgår inte minst av motorbestyckningen. Fifyt 6 förses med två stycken Volvo Penta D11-dieselmotorer med IPS 800 eller 900 drev medan den större modellen får dubbla MAN V12-dieselmotorer på 1 400 hk. Det innebär, enligt Båtmagasinet, att båtarna kan nå över 33 knop.

Redan förra året presenterades en mindre modell i serien på Genuamässan, en modell kallad Cranchi Sixty 4. De nya modellerna i serien finns i två versioner vardera med softtop (tygtak) och flybridge.

– Cranchi står själva för all utveckling, design och produktion. Ingen av de viktigare delarna i produktionen utom motorerna läggs ut på underleverantörer, säger den norska importören, Georg Wessel hos Geomarin AS, till www.batmagasinet.no.

Tekniska fakta Cranchi Fifty 6
Löa: 18,52 m
Bredd: 4,85 m
Djupgående: 1,35 m
Passagerare: 12
Vikt tom båt: 12 ton
CE-klass: B
Bränsletank: 2 000 liter
Vattentank: 540 liter
Kabiner: 3
Badrum: 2
Kojer: 7 + 1

Info: http://www.cranchi.it/home.aspx#