8 oktober, 2010

Vind i seglen för Hugo Boss och Alex Thomson

Hugo Boss samarbetar med enmansseglaren Alex Thomson och lanserar tillsammans en helt ny specialdesignad klocka – Boss Black Regatta Watch. Klockan är mycket exklusiv och kommer endast säljas i begränsad upplaga hos Stjärnurmakarna här i Sverige. Segling är sedan länge ett välbekant område för Hugo Boss som redan år 2003 sponsrade Alex Thomson för första gången, då i Fastnet race.

Pressrelease:

Boss Black Regatta Watch är en snygg klocka anpassad för segling med distinkta regattafunktioner. Klockan är ett bevis på Hugo Boss och Alex Thomsons utomordentliga partnerskap. Klockan är specialdesignad för att underlätta snabb och enkel avläsning av relevant information med hjälp av den lättlästa urtavlan med rutig bakgrund, omvänd nedräkningsskala, väldefinierade räknare och markerad färgkodning.

Räknaren som är placerad vid klockan tio spelar en varierande roll, då den både visar sekunder under själva nedräkningen för att därefter, när racet startat, visa timmarna vilket egentligen är mer användbart för skepparen än sekunderna.

Stålboetten i denna robusta och pålitliga klocka är vattentät till 100 meter och klockan har en gummibeklädd boettring och vred för att underlätta grepp och hantering. Armbandet av gummi bär Hugo Boss-båtens racingnummer ”99” och på baksidan av armbandet finns en ingravering som är en avbildning av båten.

BOSS Black Regatta Watch är i allra högsta grad användbar både före och under tävlingar. Förutom att visa timmar, minuter och sekunder i en sidourtavla kan den här modellen även skryta med allt från racingkronograf till larm och en nedräkningsfunktion med en akustisk signal som ljuder varje minut och gör det möjligt för befälhavaren att hålla reda på minuterna fram till loppet startar.

Hugo Boss Regatta Watch säljs endast i en begränsad upplaga i Sverige. Klockan kostar 6 995 kronor.

Om Alex Thomson
Alex Thomson är en 36-årig karismatisk proffsseglare och även grundare av Alex Thomson Racing. Han lever och verkar i Gosport, Hampshire, Storbritannien. Alex blev 1998/99 den yngsta skepparen någonsin att vinna ett jordenrunt race genom att komma på första plats i Clipper Race.

Resultat hittills
Seger i Clipper Round World Race med amatörbesättning 1998-1999
Slog rekord i Great Britain and Irland Race 2000
Kom till start i Vendée Globe i november 2004
Racing tillsammans med Mike Golding om en 2:a plats i Velux 5 Oceans innan de tvingas att dra sig ur loppet
Andra plats i Barcelona World Race 2008. Samtidigt som han slog sitt eget världsrekord i 24-timmars solo monohull.

Båtfakta
En av Alex Thomsons senaste båtar byggdes av den kända franska arkitekten Finot Conq under 2007.

Båten var en av de mest kraftfulla i sin klass och under 2007 Barcelona World Race. Den slog bland annat världsrekordet monohull 60, ett rekord som Alex var innehavare av.

Nu har båten utvecklats speciellt för Alex ensamseglingsrace jorden runt. 2009 köpte Alex ytterligare en båt. Denna båt hade redan deltagit i och avslutat tävlingen Vendée Globe. Denna nya Juan K-utformade yachten kommer att bli betydligt mer kraftfull än någon annan båt i sin klass. Båten har gjorts om och har optimerats för segling för en människa, och det gör det möjligt för Alex att konkurrera i främsta ledet i sin klass under de kommande åren.

Eventkalender 2010
September – Italien Maxi Yacht Rolex Cup
Oktober – Malta Middle Sea Race
December – Spanien Barcelona World Race