8 oktober, 2010

Italiensk RIB med plats för hela stora familjen

Här är en ny italiensk RIB med plats för tjocka släkten. Det är Strider 13 som beskrivs som den idealiska båten för ett par som vill ha en sportig RIB-båt med en stor kabin. Tack vare en ovanligt öppen planlösning har den här båten också gott om plats vid vanliga dagsturer. Cockpit, soldäck och badplattform har riktigt stora dimensioner.

Den här RIB-båten (Rigid Inflatable Boat) kommer från Sacsmarine i Italien. Liksom övriga Sacsmodeller är den designad av Christian Grande Designworks studio.

Mittkonsolen är mest typisk för båten med riktigt aggressiv look och fräcka “ögon”. Men ombord finns även en rad bekvämligheter. För den som är rungrig har båten ett litet pentry i cockpit, lämpligt för aperitif eller lunch ombord.

Olika top bimini skyddar mot sol och regn både i cockpit och på solytorna i för och akter.

Innerdesignen visar vilken hög klass båten håller i alla detaljer med exklusiva träslag, elegant inredning och tredniga tillbehör. Skrovet komemr från Lancia by Lancia och uppges kunna gå riktigt snabbt även i hård sjö.

Ägaren kan välja mellan flera olika framdrivningssystem. Max är dubbla common-rail turbodieslar från Fiat Powertrain Technologies på 480 hk styck i kombination med ytskärande drev.

Tekniska faktaProject: SACS
Design: Christian Grande DesignWorks
Längd ö a: 13,35 m
Bredd: 3,83 m
Djupgående: 0,7 m
Bränsletank: 960 l
Vattentank: 120 l
CE-klass: B
Vikt fullastad: 8 ton
Antal personer: 11
Kojer: 2
Motorer:
Diesel FPT N60-480 2×480 hk eller CMD 4.2 2×350 hk
Bensin: MerCruiser 377 2×320 hk eller MerCruiser 496 2×425 hk

Info: www.sacsmarine.it