23 februari, 2011

Premiär för nya Dehler 41

Nya Dehler 41 är utvecklad och designad under ledning av ingen mindre än Rolf Vrolijk, en av världens absolut främsta inom design och konstruktion.Designern Judel & Vrolijk fick ett bestämt tydligt definierat uppdrag; att utveckla en Cruiser/Racer som sätter nya gränser avseende fartpotential och dynamik i sin storlek och katergori, och som samtidigt ska möta de höga kraven av komfort och trivsel hos den moderna seglarfamiljen.

Pressrelease:

Designteamet har jobbat intensivt med att optimera båten för ORC och IRC samt att samtidigt skapa en vacker båt med eleganta och moderna linjer. Mycket av linjeföringen känner man igen från TP52 design klassen för havskappseglingsproffs i vilken J&V designat flertalet av de mest framgångsrika båtarna.

För semesterseglaren och kappseglaren
Dehler 41 kan konfigureras för att möta seglarens olika behov. Som en ren Cruisingbåt eller kanske en båt som du kan Cruising segla med och kappsegla med, eller för kappseglaren som vill ha det absolut bästa och snabbaste finns en ren racing version, Dehler 41db.

Exteriört kommer man att kunna välja mellan standardköl eller racingköl. Båda är s.k. torpedkölar för maximal fart, balans och höjdtagning. För svenska cruising seglare har man även tagit fram en L-köl med blybulb på 2 m. Standard är dubbel rattstyrning där styrsystemet kommer att ha ett minimum av friktion för att ge rorsman en extraordinär roderkänsla och precision.

Interiört kan man välja emellan 3-kabinslösning eller 2-kabin där man får ett stort WC med separat dusch, utöver det finns det även ett utförande med 3-kabiner och 2-toaletter. Det går även att välja emellan två träslag i inredningen. Mahogny (standard) eller teak. Inredningen kommar att vara stilsäker och präglas av hög klass och bidra till trivsel och social samvaro.

Nya Dehler 41 finns med ett stort antal individuella konfigurationer gällande inrednings-material, kabiner, köllösningar, däckskonfigurationer och mycket annat för att möta dina behov av komfort, prestanda och seglingsinrikting. Som några exempel kan nämnas utfällbar bad-plattform som är integrerad i akterspegeln, inredning i lättviktskomposit, mast i kolfiber med vant i rod.

De första båtarna kommer att levereras under juni 2011.

Info: www.dehler.se

Kommentarer

Helsman 06:29:17 2011-02-25

Grym – vill ha