24 februari, 2011

Båtmässa i Kalmar i maj

Den 27–29 maj kommer det att sjuda av liv i Kalmar Gästhamn. Då hålls Kalmars första båtmässa. På mässan blir det nya och begagnade båtar, tillbehör, prova-på-aktiviteter, mat och dryck med mera. Besökarna kan också se uppvisningar av olika slag, lyssna på föredrag eller följa med på en rundtur med sightseeingbåten Kalmarflundran.

– Det är främst en flytande båtmässa, men vi erbjuder även monterplatser på land, med eller utan tält. Programmet blir brett. Vi vänder oss inte enbart till båtägare, utan vill skapa en riktig folkfest i gästhamnen, berättar Maria Sampson, som är projektledare för Kalmar Båtmässa.

– Intresset är stort. Regionen har tidigare varit en vit fläck när det gäller båtmässor, så vi märker att det finns ett sug. Regionens båtklubbar är väldigt engagerade och kommer att medverka under mässdagarna, berättar Maria.

Målet är att skapa en årligen återkommande mässa, som lockar båtfolk från hela ostkusten. Bakom satsningen står Destination Kalmar i samarbete med Marketing by Sampson, Kalmar Marina och Baltic Skeppsfournering.

Info: www.kalmar.com/batmassa