24 februari, 2011

Sail Racing förlänger samarbete med Red Bull

Svenska Sail Racing fortsätter som officiell leverantör till Red Bull Extreme Sailing Team, som leds av de dubbla olympiske seglingsmästarna Roman Hagara och Hans Peter Steinacher. De är två av de mest framgångsrika flerskrovsseglarna i världen. Teamet tävlar i Extreme Sailing Series 2011 – den mast actionfyllda och prestigeladdade seglingensserien i världen i sitt slag.

– Det är bra att få samarbeta med enett så starkt varumärke som Sail Racing. De har insett att seglingssporten utvecklas till allt mera extrema höjder på ett sätt som vi inte har sett tidigare, säger Roman Hagara.

– De är ett steg före konkurrenterna vad gälelr funktion, passform och kvalitet. Vårt team, The Red Bull Extreme Sailing Team, utvecklas på samma sätt och tillsammans med Sail Racing hoppas vi att kunna uppnå våra mål i framtiden.

Samarbetet startade 2009/2010 och den nya överenskommelsen gäller två år. För Sail Racing innebär detta möjligheter för att använda teamet i produktutveckling för nya teknologier, material och mönster. Samarbetet är också en stor fördel i Sail Racings internationella expansion.

The Extreme Sailing Series skapades utifrån flera förutsättningar. Den skulle bland annat fylla tomrummet på Grand Prix seglingsmarknaden för snabba katamaraner.

Kappseglingen besöker nio platser jorden runt, bland annat Muscat i Oman, Nice i Frankrike, Istanbul i Turkiet och Boston i USA.

Info: www.redbullextremesailing.com

Foto:: Red Bull Extreme Sailing Team.