24 februari, 2011

AMT 200 Bowrider premiär på Allt för Sjön

Finska AMT bygger vidare och presenterar nya modeller i klassen runt 6 m totallängd. Den allra senaste modellen är AMT 200 Bowrider, som får sin svenska premiär på Allt för Sjön första veckan i mars. Bland båtens kännetecken finns hög kvalitet, genomtänkt inredning och riktigt fina sjöegenskaper.

Öppna båtar i sexmetersklassen har blivit mycket eftertraktade de senaste åren och speciellt Bowriders.
Det finska företaget AMT premiärvisar nu sin senaste och största modell av bowrider AMT 200 BR på Allt för sjön i Stockholm.

– Skrovet på AMT 200 BR har en bottenvinkel på hela 20 grader och är detsamma som på den beprövade modellen AMT 200 DC. Skrovformen har fått mycket beröm i nordiska båttidningar för sin mjuka gång i hård sjö, säger Lasse Johansson, produktchef på KGK Motor AB.

Invändigt är båten en av klassans rymligaste med U-soffa i aktern för tre-fyra personer samt separata platser för ytterligare fyra personer i föraren. Den öppningsbara vindrutan midskepps ger fri passage mellan akterdäck och utrymmet i fören. Båten har också sex stycken låsningsbara stuvutrymmen. Kvaliteten i plastarbetet är som vanligt ett av AMT-båtarnas adelsmärken, vilket kan ses även i de små detaljerna.

Rikligt utrustad
Båten är riktligt utrustad. I standardutrustningen finns bland annat; kapell, fendrar, tre förtöjningstampar, brandsläckare, dynor, manuell länspump, 6 st torra förvaringsutrymmen med lås, fast 140 liters bränsletank, 10 liters reservtank, Abloy brygglås, vindrutetorkare m.m.

Tekniska specifikationer
Längd: 6,08 m
Bredd: 2,35 m
Vikt: 900 kg
Motor: 115 – 150 hk
Personer: 7

Info: www.suzukimarin.se