25 februari, 2011

Nytt klädmärke för båtfolk – Columbia Sportswears

Columbia Sportswears senaste innovativa teknologi, Omni-Dry, är branschens hittills lättaste och mest andningsbara vattentäta teknik1. Utvecklad för att hålla dig torr även under de mest fysiska aktiviteter, oavsett väderförhållande.

Under fysiska aktiviteter höjs kroppstemperaturen, vilket orsakar svett. Bär du då plagg som inte för bort svetten från din kropp känner du dig fuktig och blir lätt för varm eller kall.

Omni-Dry står emot både vatten och vind samtidigt som det andas ut fukt, detta resulterar i behagligare aktivitets- och utomhusupplevelser. Membranet består av 50% luft vilket ger låg vikt och kapacitet att andas ut 100 kubikcentimeter fukt per minut.

– Omni-Dry teknologin har en extremt hög andningsförmåga och fukten förs snabbt bort från kroppen. Membranet väger endast 7 gram per m2 och tillsammans med ett smidigt yttertyg och bra passform, ökar komforten markant för användaren, säger Christian Matti, Sverigechef för Columbia Sportswear.

Teknologin lanseras i samband med Columbia Sportswears vårkollektion med jackor för dam och herr.

Info: www.columbia.com