25 februari, 2011

Oceanmarine presenterar Comitti Boats

I samband med båtmässan Allt för Sjön 4-13 mars i Stockholm presenterar Oceanmarine Nordic en riktig pärla bland alla motorbåtsmärken, Comitti Boats. Båtarna är producerade i Italien. Comitti erbjuder mahogny och plastarbeten av högsta kvalité i sina båtar.

På toppen av La Dolce Vita perioden på 1950-talet, började båtbyggare Mario Comitti bygga snabba mahognybåtar vid stranden av sjön Como i norra Italien. Redan från början kännetecknades hans båtar av hantverk, stil och tekniska lösningar.

Processen för designutvecklingen fortsätter. De finaste materialen och de senaste metoderna i båtbyggande används för att bygga de tredubbla mahogny skroven. Den bästa datorstödda designen säkerställer den tekniska integritet i varje skrov.

Den nya Veneziaserien (på bilden Venezia 28) blandar de vackra linjerna i träbåtar med en sammansatt glasfiberskrov och ett handbyggt mahogny däck.

Idag Comitti är det enda kvarvarande italienska båtvarvet som bygger en klassisk hantverksbyggd motorbåt i mahogny.

– Det är fantastiskt att få representera ett varv med så mycket tradition och kunnande. Båtarna kombinerar traditionellt hantverk med moderna lösningar, byggmetoder och material, kommenterar Mats Friis-Liby, grundare och ägare av Oceanmarine Nordic AB.

Comitti finns idag i tre serier, dels de klassiska mahognybåtarna i två versioner, samt Venezia Sports Line och Elegance Line, med vardera tre båtar 22’, 28’ samt 34’.

På Allt för sjön har företaget tyvärr inte fått med en båt på plats denna gång, men det finns material och information att tillgå i Oceanmarines monter, B11:26

Info: www.oceanmarine.se