28 februari, 2011

Säkrare på sjön med unik ny mastreflex

Systemtext har utvecklat en helt ny produkt för båtmarknaden – den självlysande och reflekterande Mastreflexen. Reflexen fästs i mastens topp och ökar säkerheten för både egen och andras besättningar. Mastreflexen kan kombineras med en bomreflex för ökad säkerhet när båten ligger för ankar.

En av Systemtexts säljare har utvecklat företagets senaste nyhet. Sven Totté, marknadschef på Systemtext:

– Idén fick han när båtens mast återigen skulle målas om med självlysande orange färg. Mastreflexen består av både självlysande och reflekterande folie. Kommer båten i sjönöd syns den både från luften från sidan. En enkel och genial lösning!

Mastreflexen ökar sjösäkerheten dygnet runt i nödlägen och sjögång upp till 60 grader.

– Idag finns det inget liknande på marknaden och bland båtfolket finns det ett behov av denna typ av produkter som ökar säkerheten på ett enkelt och effektivt sätt. Detta behov kommer att öka, säger Tommy Fehrm på Båtaccenten som kommer att sälja Mastreflexen.

Mastreflexen kommer att lanseras på Båtmässan Allt för Sjön i Stockholm 5-13 mars och kommer endast att säljas genom återförsäljare.

Pris 649 kr. Reflexens format är 500×200 mm. Förpackningen innehåller monteringsanvisning, skalpell, rengöringsservetter och montageskrapa. Mastreflexen är utvecklad av Systemtext, men är också ett resultat av det fördjupade samarbetet mellan Systemtext och 3M, vars folie används.

Mastreflexen kan kombineras med en bomreflex för ökad säkerhet när man ligger för en boj eller i hamn. Bomreflexen är placerad i ögonhöjd och syns tydligt.

Info: www.systemtext.se