1 mars, 2011

Volvo Ocean Race Edition – med inspiration från havet

Material och färger som för tankarna till havet. Designdetaljer med inspiration från livet på en segelbåt.Traditionen fortsätter när Volvo Specialvagnar nu för fjärde gången lanserar en specialdesignad modellserie med segling som tema – nya Volvo Ocean Race Edition.

Fyra modeller ingår i nya Volvo Ocean Race Edition – Volvo V60, XC60, V70 och XC70 – som lanseras på bilsalongen i Genève i början av mars 2011.

– Modellerna i Volvo Ocean Race Edition återspeglar de värden som våra kunder söker när de väljer bil. Det handlar om en aktiv livsstil, äventyr och passion, dock utan kompromisser vad gäller säkerhet och miljöhänsyn, säger Lennart Stegland, chef för Specialvagnar på Volvo Personvagnar AB.

Volvo Ocean Race Edition kommer att finnas hos återförsäljarna i juni 2011 och Volvo Personvagnar räknar med att sälja cirka 7 500 bilar. De fyra största marknaderna väntas bli Tyskland, Sverige, Storbritannien och Italien. Bilarna kommer även att finnas till försäljning på de marknader utanför Europa som är engagerade i racet.

Kunderna kan välja mellan två lyxiga exteriörlacker, Volvo Ocean Blue II eller Electric Silver, som matchas med seglingsinspirerad läderklädsel i off-black och soft beige.

Andra finesser är den unika utformningen av aluminiumfälgarna, de kromade detaljerna och det blänkande Volvo Ocean Race-emblemet på framskärmen.

Inne i bilen vittnar säten och dörrpaneler om ett gediget hantverk. På lastutrymmets insynsskydd är Volvo Ocean Races logotyp tryckt med söm- och segellinedetaljer. Den marina karaktären förstärks även av golvmattor i textil med skothorns-inspirerade aluminiumdetaljer och tröskelplåt i aluminium med texten “Volvo Ocean Race” i relief. Dessutom visas Volvo Ocean Races logotyp och text som startbild i HMI-displayen.

– Modellerna har många detaljer som på ett subtilt sätt leder tankarna till båtar och segling. Aluminiumdekoren har utformats så att mönstret liknar en rad av båtmaster i en välfylld gästhamn. Sömmarna i klädseln har sina rötter i segelmakeri och mattornas aluminiumhörn ser ut som skothorn och designen av de unika fälgarna är inspirerad av vågornas rörelser, säger Lennart Stegland.

Bilarna i Volvo Ocean Race Edition-serien kan beställas med alla motoralternativ som är tillgängliga för respektive modell och marknad.

Volvo Ocean Race är världens tuffaste äventyr till havs – en extrem seglingstävling i nio etapper. Volvo Ocean Race startar i Alicante den 29 oktober och går i mål i Galway, Irland, den 7 juli 2012. Volvo Ocean Race kommer även att göra hamnstopp i Kapstaden (Sydafrika), Abu Dhabi (Förenade Arabemiraten), Sanya (Kina), Auckland (Nya Zeeland), Itajaí (Brasilien), Miami (USA), Lissabon (Portugal) och Lorient (Frankrike). I evenemanget ingår även inshore-race i alla hamnar.

Info: www.volvooceanrace.com

Klicka på länken nedan för att läsa mer on-line
https://www.media.volvocars.com/go/64c74721-823d-4d68-80c7-716b0cf3a35a.aspx

Foto: Rick Tomlinson.