1 mars, 2011

Princess Yachts tillbaka på allvar i Norge

Efter den omfattande konkursen i Johs Lunde Marine Group i Norge, som bland annat var importör av engelska Princess motorbåtar via dotterbolaget Norsk Båtcenter, verkar läget nu ha stabiliserat sig. Ett nytt bolag har tagit över försäljningen och varvet i England garanterar köpare att de får sina beställda båtar.

Princess Yachts gick igår ut med en pressrelease där de hänvisar till Nya Norsk Båtcenter, lett av en trio med gott anseende och långt förflutet av att sälja Princess.

De tre affärsmännen tar via det nya bolaget över distributionen av Princess Yachts i Norge, Danmark och västra Sverige. Stockholmsområdet och övriga Sverige sköts som tidigare av INA Marin AB i Täby (Viggbyholm).

Ett frågetecken har gällt de båtar som kunder beställde av konkursade Norsk Båtcenter men ännu inte har fått levererade. Situationen är inte helt klar eftersom en del av dessa båtar kan tillhöra konkursboet i koncernen, som totalt hade 140 bolag. Princess säger dock att de tar ansvar för att alla kunder som tecknar nya order eller har betalat handpenning ska få sina båtar levererade.

– Det har varit en svår tid för alla inblandade under de senaste veckorna, särskilt för våra kunder. Vårt fokus har varit att skydda nuvarande och framtida Princessägare, särskilt de som har lagt handpenning på nya Princessbåtar, säger Chris Gates, VD för Princess Yachts International.

– Vi är väldigt nöjda med utgången av förhandlingarna och det bevisar vårt engagemang för att vara lojala mot våra kunder i den här regionen.

Den norska marknaden är väldigt viktig för Princess. Försäljningen i Norge stod för närmare tio procent av Princess hela försäljning innan konkursen.

Även det svenska dotterbolaget till Johs Lunde Marine Group, Svenskt Båtcenter, har gått i konkurs.