2 mars, 2011

Ny svensk skärgårdsbåt i aluminium +60 knop

På Båtmässan Allt För Sjön 5-13 mars 2011 lanseras Impera 30 – en ny svensk öppen aluminiumbåt. Handbyggd, 30 fot och med stegbotten. Med dubbla Evinrude E-Tech 300 är topphastigheten +60 knop. Allt började med konstruktören Jens Larssons knäckta plastracer i båttävling i Siljan och en vision om att bygga den ultimata skärgårdsbåten.

1994 bröt Jens Larsson en tävling i Siljan after att hans plastracer gått av på mitten. Då föddes tanken på en hållbar, sjöduglig båt som ändå är riktigt snabb. Sedan dess har Jens byggt flera aluminiumbåtar och framgångsrikt tävlat med några.

Den nya båten – Impera 30 – har testats under hela 2010 och resultatet talar för sig självt. Riktigt bra sjöegenskaper, bra bärighet och hög lastförmåga även i fören samt goda värden för bränsleförbrukning. Sammantaget en snabb och sjöduglig båt med många användningsområden.

Hemligheten – stegbotten
En viktig detalj som möjliggör sjöegenskaperna och hastigheten är främst skrovets stegbotten. Ett direkt arv från tävlingsvärlden. Båten är den enda aluminiumbåten på marknaden med stegbotten.

Impera 30 premiärvisas på båtmässan Allt för Sjön 2011. Enligt konstruktör Jens Larsson, och ägaren Johan Lager som testkört prototyp-båten i ca 100 timmar, passar de något lättare tvåtaktarna från Evinrude bra för båten. Tack vare båtens bärighet i aktern kan även andra betydligt tyngre motorer monteras.

Info: www.winguide.se

Kommentarer

David Carlsson 19:56:57 2014-05-24

Jag är intresserad av denna båt. Går den att köpa. Ring mig om nu hör något 08-518 018 32
MVH
David Carlsson