2 mars, 2011

Shockwave Range från Henri Lloyd

Henri Lloyds Shockwave Range är framtaget för att revolutionera seglingsvärlden framför allt ur skydd och komfortsynpunkt. Shockwave är ett resultat av många års utveckling och ett tight samarbete mellan Henri Lloyds designteam och de professionella seglarna och Henri Lloyd ambassadörerna Ben Ainsle och Bernard Stamm.

Varje plagg i Shockwave systemet har invändiga Deck Armour kuddar i nylonfickor vid högt påfrestade områden, såsom knän, bakdel och mage. Dessa Deck Armour pads skyddar kroppen mot stötar och slag. Deck Armour padsen är baserade på silikon och formar sig efter kroppen så att de inte på något sätt hindrar kroppens rörelser.

De släpper också genom luft och fukt obehindrat. När kroppen utsätts för stötar tar Deck Armour emot och fördelar smällen på ett större område som på så sätt minskar stöten mot kroppen. Förutom mot direkta stötar ger Deck Armour också ett skydd vid normalt användande som en ren padding.

Plaggen är givetvis också konstruerade med Henri Lloyds TP membran som borgar för hög andasfunktion i plaggen och lång livslängd. Plaggen är också 100% vatten och vindtäta och behandlade med Super Durable Water Repellency (SDWR) systemet som hjälper vattnet att ledas bort och bibehåller plaggets prestanda och komfort.

Jackorna i Shockwaveserien är utrustade med Optivision Hood, vilket är en genomskinlig del i huvan som stärker pereferiseendet.

Fokusprodukter ur Shockwaveserien är:
Shockwave Jacket 4 495 kr
Shockwave Smock 2 995 kr
Shockwave Hi-Fit Trousers 4 995 kr
Plaggen finns i färgerna carbon, röd och bronze

Info: www.sportmanship.se