2 mars, 2011

Sail Racing i samarbete med Daytripper

Sail Racing (SR) ingår samarbete med Yantai Leading Yachts Int (YLY) för att utveckla en klädkollektion för segelbåten Daytripper som nu lanseras på Allt för sjön. Avsikten är att komplettera Daytripper med kläder i samma designspråk, detta är inte minst viktigt på den kinesiska marknaden där intresset för segling och seglingskulturen är stor, men historik och tradition saknas.

YLY utvecklar båtar för den moderna människan till den snabbt växande kinesiska marknaden, men vill också förnya den traditionella marknaden i väst.

YLY är ett Svenskt företag verksamt i Kina som är startat och ägs av Nautical Partner Sweden AB, Mannerfelt Design Team och kinesiska investerare. Målsättningen är att utvecklas till en ledande leverantör av miljövänliga båtar i Kina och väst.

Daytripper är designad för den moderna människan med värderingar som miljöaspekter, effektiv fritid, snabbt komma bort från vardagsstressen etc. Samtidigt är båten också otroligt snabb, även i lätt vind, samt enkel att framföra även för en ensam seglare.

Båten tillverkas med hjälp av den senaste teknologin, hela projektet andas nytänkande och innovation, vilket passar väl in på Sail Racings värderingar – form, teknik och material av högsta möjliga kvalitet.

– Vi tar i dagsläget fram en kollektion för projektet, där plaggen grundar sig i befintliga stilar, men som förädlas enligt Mannerfelt Design Teams grafiska uttryck. Inom kort kommer vi att samla personer från både design och produktion från Sail Racing och Mannerfelts för att tillsammans skapa en helt unik kollektion för projektet. Sail Racing som sen tidigare samarbetar med designers från olika branscher, ser detta som ett mycket viktigt och tillfredsställande samarbete, säger Henric Wikestam, Sail Racing.

Mannerfelts stora kunskap om arkitektur, båt och bildesign, grafik och form kommer definitivt utveckla varumärket samtidigt som man genom projektet får tillgång till den stora kinesiska marknaden.

– Många ser idag Kinas endast som leverantör av billiga produkter och glömmer att det finns ett stort sug efter västerländska lyxprodukter i Kina och där man också är beredd att betala för dessa, säger Kjell Borking från Nautical Partner och initiativtagare till YLY.

Info: www.daytripper.se
www.mannerfeltdesignteam.com
www.sailracing.com