2 mars, 2011

Silja Line goes Manhattan

Tallink Silja sjösätter nu ett New York-tema som får Östersjön att krusa sig. Staden som aldrig sover är en världsmetropol som formas av möten mellan kulturer. Vandra på Manhattan och du finner snart att du befinner dig mitt i en sprakande smältdegel av intryck. Halvön erbjuder ett oslagbart utbud av underhållning, upplevelser och inte minst etnisk mat.

Fartygen Silja Symphony och Silja Serenade förvandlas, under två festliga månader, till flytande skyltfönster för New York. Alla som någon gång varit i New York, funderar på att åka dit eller bara vill känna på stadens vibrerande puls bör testa Silja Lines kryssningar.

Temat gör sig påmint överallt. Kunnig kvinnlig kock East Village, Tribeca, Harlem och Chinatown är stadsdelar i New York, men även inspirationskällor till några av de utsökta rätter som serveras under Tallink Siljas New York-tema.

För menyn står Sara La Fountain, erkänd finsk-amerikansk kock, karismatisk kosmopolit och entusiast av ”The Big Apple”; staden där Sara erhöll sin gastronomiska utbildning vid The Culinary Institute of America. Sara erbjuder bara det bästa. Läckra crab cakes, saftiga hamburgare, grillad tonfisk och smulter cheescake är enbart ett axplock av Tallinks resenärer kan se fram emot.

– New York är en fantastisk stad och väldigt tacksam att hämta inspiration från. På Tallink Silja har vi länge önskat att få sätta ihop temakryssningar som återspeglar alla upplevelser som New York erbjuder och nu är vi äntligen där. Sara La Fountain har dessutom, på ett utmärkt sätt, lyckats addera en personlig touch på menyn och vi är väldigt glada att hon ställt upp på ett så engagerat sätt, säger Irene Kiisk, Marknadsdirektör på TallinkSilja.

Silja Symphony och Silja Serenade kryssar med New York-tema under perioden 15 mars – 31 maj 2011.