2 mars, 2011

Snabb 27 fots DC med 2+1 kojer från Cormate

Norska Cormate planerar en ny modell, som får premiär till våren. Det är en snabb daycruiser med namnet Sportmate 27, som kombinerar fördelarna från en öppen DC med möjligheterna till övernattning för ett par vuxna personer. Linjerna är eleganta och fartiga.

Premiären för den nya modellen kommer redan på Sjøen for alle i Lillestrøm utanför Oslo i april, enligt den norska tidningen Båtlivs nätupplaga. Konstruktör är Egil Ranvig, som utlovar en snabb båt.

– Båten passar bra för skärgårdspendlare och all form av vattensport, säger Egil Ranvig till norska Båtliv.

Båten får imponerande fartresurser, något som verkar vara viktigare i vårt västra grannland än i Sverige. Toppfarten ligger på 60 knop och båten får ett skrov med 25 graders V-botten.

Solsängen i Sportmate 27 kan enkelt förändras till sovplatser med skyddande kapell. Det finns även toalett ombord.

Sportmate 27 är modernt byggd med stora delar av skrovsidorna och innerlinern sammanfogade med lim, en teknik som bland andra Nimbus Boats har använt under ett par år med goda erfarenheter. Tekniken ger ett starkt och stumt skrov som uppför sig väl i sjön och dessutom går väldigt tyst.

Bränsleförbrukningen är beräknad till från 0,8 liter per Nm i planing med dieselmotor och från 1,35 liter per Nm med bensinmotor. I det motorstarkaste utförandet får båten en 430 hk High Output/Low Emission-katalysator motor.

Tekniska specifikationer
Längd: 8,46 meter
Bredd: 2,55 meter
Djup: 70 cm
Vikt: 1 850 kg
Personer: 8
Kojer: 2 + 1

Info: www.cormate.com