3 mars, 2011

Pris till B&G för ny multidisplay

B&G:s nya kraftfulla multifunktions navigationsdisplay, Zeus, har mottagit utmärkelse från National Marine Manufacturers Association (NMMA), inom kategorin Innovation Award för elektroniska konsumentprodukter under den årliga Miami International Boat Show.

Zeus ger tillgång till best-in-class navigationsteknologi uppbackat av B&G:s erkänt goda rykta för högsta pålitlighet och bästa tänkbara kundsupport och service. Systemet har knivskarp display och är fullt läsbart även i starkaste solsken. Kombinerat med blixtsnabb zooming och ett smart menysystem får alla, oavsett om man är en havskappseglare eller en klubbseglare, tillgång till det absolut bästa inom navigationssystem som kan erbjudas på marknaden idag.

Fullt integrerbar med B&G:s H3000 instrument, ger Zeus systemet tillgång till GRIB väderfiler som presenteras och animeras på displayen tillsammans med sann vindhastighet, riktning och barometer tryck. Användare kan stega genom väderprognoserna för att planera sin segling för bästa tänkbara förutsättningar.

Zeus taktiska kartöverlagring presenterar “lay lines” och indikerar bästa och sämsta “lay line” position, vilket ger seglaren möjlighet att ta rätt beslut, i rätt tid. Systemet visar också kraftfulla “WindPlot” historiegram, perfekta för att analysera vindstråk, och “TimePlot” historiegram som ger tidsbaserad avläsning beträffande logg, djup, barometriskt tryck och båtfart för trendavläsning.

“B&G Zeus är en sann revolution för seglare,” säger Louis Chemi, chief operating officer, Navico Americas.

“Vi utvecklade ett komplett navigationssystem avsedd att ge seglare unika fördelar, med visuella indikatorer för att kunna se var man bör gippa eller slå för att uppnå maximal framgång och segla den bästa sträckan enligt den avsedda kursen, direkt överlagring av GRIB väder data, WindPlot och TimePlot historiegram, och mer allt detta finns inte på någon annan multifunktions displayen på marknaden. Genom att kunna erbjuda dessa seglings-specifika fördelar med en produkt som är så enkel och smidig att använda, har B&G tagit ett stort steg framåt till en helt ledande position tack vare maximal funktion, flexibilitet och högsta effektivitet till alla seglare, på alla nivåer”.

Info: www.bandg.se

Info: www.sportmanshipmarin.se