4 mars, 2011

Ruptech 32 först med iPad och trådlöst nätverk

Svenska Rupert Marine höll vad de lovade med Ruptech 32. När båten hade världspremiär p åAllt för Sjön i Stockholm på fredagen visades två båtar upp. Den ena var fulladdad med all den senaste elektroniken, inklusive trådlöst wifi och internetuppkoppling. Med en Volvo Penta D6-370 och DPR-drev är båten god för närmare 50 knop. Prislapp 2,8 Mkr fullutrustad.

Med en originalmonterad iPad på instrumentbrädan kontrolleras alla elektriska funktioner samt övervakning av motor och övriga system. Huvudfunktioner går även att styra via tryckknappar på instrumentbrädan. Instrumentbelysningen styrs av en mörkersensor och har också dimmer.

Från förarplatsen har man god översikt på GPS, radar och backkamera som visas i en integrerad 15 tums Glass Bridge monitor.

Båten är designad i samarbete med Ocke Mannerfelt och byggd för att användas i alla väder året runt. Den har en avancerad och luftsmord stegbotten, vilket ger höga prestanda, låg bränsleförbrukning och mycket goda sjöegenskaper.

Bland övriga finesser märks:
• Yttre och inre styrplats.
• Integrerad fender.
• Originalmonterad iPad styr alla funktioner och övervakning av alla system.
• Inbyggt nätverk med trådlös wifi och internetuppkoppling.

Info: http://www.ruptechmarine.com/sv/