9 mars, 2011

Scania visar motorer certifierade enligt Tier 4i i Las Vegas

Scania medverkar vid mässan ConExpo-Con/Agg i Las Vegas med hela sitt utbud av industrimotorer, som samtliga finns tillgängliga för EU Stage IIIB och EPA Tier 4i . Motorerna har egenutvecklade system för bränsleinsprutning, motorstyrning och utsläppskontroll.

De låga utsläppen uppnås med hjälp av endast två tekniker: Scania SCR (selective catalytic reduction) och Scania XPI (högtrycksinsprutning). Inga extra filter krävs. Scania XPI och motorstyrsystemet optimerar parametrarna fortlöpande under drift för att få ut mesta möjliga av varje droppe bränsle. Det minskar bränsleförbrukningen och ger även en renare förbränning.

Motorutvecklingen inför nästa nivå av utsläppskrav är i slutfasen. Med bara små förändringar av installationen kommer Scanias motorer att kunna uppfylla EU Stage IV och US Tier 4f (final), som träder i kraft 2014.

I monter S-17115 visar Scania upp hela sitt industrimotorprogram med 9-, 13- och 16-litersmotorer med effektnivåer från 202 till 515 kW. Motorerna är försedda med ett unikt SCR-system som påminner om det kommande systemet för Scanias lastbilsmotorer för Euro 6. I kombination med Scanias högtrycksinsprutning XPI gör det att utsläppskraven för kväveoxider och partiklar uppnås med god marginal utan något partikelfilter.

För ytterligare information om Scania på ConExpo, besök www.scania.com/media/conexpo