10 mars, 2011

Kvinnliga mästare i kölbåt till ÅF Gotland Runt

Tanya Stanford från Royal Yacht Club Victoria, Melbourne Australia kommer till Sverige i sommar för att delta med en Scampi 30 i ÅF Offshore Race 2011 (före detta Gotland Runt). Tanya Stanford med besättning har en lång och imponerande meritlista i Australien med Scampin Nouannie, bland annat 2010 års australiska mästare i kölbåt för kvinnor, klasseger i AUDI Race Week 2011 tillsammans med flera andra fina placeringar i både AMS och IRC.

Tanya påbörjade sin gedigna seglingserfarenhet med att ta sig från Sydney till Göteborg i en 25-fots segelbåt, en resa som tog cirka tre år.

Efter tio år i Sverige flyttade Tanya tillbaks till Melbourne där hon införskaffade Scampin Nouannie och samlade en kvinnlig besättning med erfarenhet från många stora tävlingar såsom Sydney-Hobart, Melbourne-Tasmanien och Kings Cup Thailand mm. Genom Scampiförbundet har Tanya Stanford kommit i kontakt med Hans Svedman som ställer sin Scampi Trimle till Tanyas förfogande under årets ÅF Offshore Race.

Det ser ut att bli en intressant och spännande kappsegling mellan många välkända Scampibesättningar i årets ÅF Offshore Race då det redan är 5 Scampi anmälda. Scampiförbundet har också information, dock ännu ej konfirmerad, att ytterligare välkända Scampibåtar är på väg att anta utmaningen från Tanya Stanford, Cath Beuforth, Katrina Economou, Paulina Hryniewiecka och Lyndia Cristopherson.

För ytterligare information vänligen kontakta: Scampiförbundets styrelse via info@scampiförbundet,se

Info: www.scampiforbundet.se

Kommentarer

Scampiförbundet 09:47:42 2011-03-10

Detta är jätte kul. Om någon funderar på att börja kappsegla med sin Scampi så är årets ÅF Offshore Race det perfekta tillfället. Det var många år sedan spänningen var så hög i Scampiklassen.

Barbro Colling 21:17:42 2011-03-14

Härligt, härligt!
I sommar blir det 19 år sedan mitt senaste Gotland Runt. Då var vi en ganska stor klass som kämpade i alla möjliga seglingar, såväl med tjejbesättning som med familjen . Blås liv i det igen om ni kan. Scampin förtjänar det och Scampiägarna också. Så roligt vi hade!
"Scampi-fan för evigt"

Gordon 22:02:31 2011-04-03

Tack Barbro för din trevliga och positiva kommentar. Varför gör vi inte såsom Barbro säger? Låt oss ”damma av” våra Scampis och ge våra Scampiseglande Aussie vänner en riktigt rolig och spännande kamp i årets ÅF Offshore

Tanya 12:02:38 2011-04-04

Us Aussie girls are really looking forward to having more Scampis to compete with in this year’s AF Offshore. Like Gordon said "dust off" your Scampi now and enter! By the way the 25 foot boat I sailed to Sweden on was a Storfidra. Another amazing Swedish invention. Why not dust a Storfidra off and enter too. Cheers