10 mars, 2011

Premiär på Allt för Sjön för Delta 40 Sidewalk

Nya Delta 40 Sidewalk är en av de mest intressanta motorbåtarna på årets Allt för Sjön. Det är en supermodern båt med mycket väl genomtänkt design. Båten är byggd i moderna material och vid tillverkningen används vakuuminjicering, limning och andra moderna metoder. Ett exempel är dörrar till skåp och garderober ombord som är extremt lätta tack vare låttviktsmaterial mellan fanérskikten.

Svenska Delta Powerboats har utvecklat en större efterföljare till succén Delta 34 Sidewalk. Baserad på samma framgångsrika skrov som Delta 40 Walkaround har man här fått in en efterfrågad tredje kabin. Den ryms framför och under förarplatsen och är främst till för yngre familjemedlemmar, men har ändå full ståhöjd och en dubbelkoj med full längd.

Även i övrigt har allting blivit ett nummer större i jämförelse med 34:an och 40:an kommer bara att erbjudas med dubbelmontage, Volvo Penta D4 eller D6 dieslar. Som alla de mindre syskonen i Delta-familjen är båten miljövänligt tillverkad i sandwich med vakuuminjicerad vinylester, för högsta styrka och lägsta vikt. Tillsammans med Deltas unika stegbotten bidrar det till klassens lägsta bränsleförbrukning.

Delta 40 Sidewalk är något så sällsynt som en rejäl familjebåt, med tre kabiner, som kan marscha i över 40 knop när man så vill. Snabbt och säkert från A till Ön.

Tekniska specifikationer
Längd 12.50 m
Bredd 3.60 m
Vikt 6.500 – 7.500 kg
Volvo Penta 2 x D4 300 hk
Alternativt 2 x D6 370 hk
Design Lars Modin

Monter A 14:22

Info: www.deltapowerboats.se