11 mars, 2011

Klart med återförsäljare för Ker 40

McConaghy Boats, en av världens främsta tillverkare av riktigt häftiga kappseglingsbåtar, har utsett Ancasta International Boats Sales som återförsäljare för Ker 40 (bilden). Fokus ligger främst på Storbritannien och Irland, men med den öppna marknad som finns inom EU så är handeln enkel även över landsgränserna.

Bakom Ker 40, som än så länge bara finns som datorritning, står Jason Ker Designed som har ritat en verklig IRC-racer. Förutom Ker 40 kommer Ancasta ävben att marknadsföra will also be promoting the McConaghy 38; an out and out lunatic machine that conforms to no rules and just goes fast upwind and downwind!

Ker 40 förväntas av många bli nästa stora steg inom kappsegling enligt IRC. Den kryssar väldigt bra och går som ett spjut med vinden. Designen är inspirerad av TP52 och de regler som gäller för IRC. Dessutom ska de nya reglerna göra det möjligt att bygga extrema kappseglare till “överkomliga” priser.

Info: www.ancasta.com/McConaghy/ker_40