11 mars, 2011

Linda Lindenau håller föredrag om segling till och från Antarktis

På söndag 13 mars klockan 18 håller Linda Lindenau första föredraget om sin segling till och från Antarktis efter att hon korsat Drakesundet två gånger tillsammans med Milo Dahlmann i januari och februari i år.

Linda är den ensamstående tvåbarnsmamman som för ett par år sedan bestämde sig för att segla från Stockholm till Kanarieöarna och tillbaka tillsammans med sina barn. Nu har hon seglat till Antarktis, där världens tuffaste väderförhållanden råder, och hon lever på att hålla seminarier och seglarkurser både i Sverige och i Grekland.

Linda är en förebild för många kvinnor, och hon vill få kvinnor att ta ett steg till i många avseende. Linda ledde projektet Flera kvinnliga förebilder inom båtlivet under förra året. Det finns två av dessa förebilder med under kvällen.

Förutom Linda finns ett antal organisationer som ger kvinnor som vill ta plats ombord på båtar i olika former stöd och möjligheter, på plats i Sjöräddningssalen på Talattagatan 24 i Långedrag.

Nu är drygt 100 kvinnor anmälda till föredraget och flera kan det bli innan söndag kl 18.

Samarbetspartners:
All aboard, projekt från Svenskt marintekniskt forum
Flera kvinnliga förebilder i båtlivet
Göteborgs Qvinnliga SegelSällskap
Göteborgs stad- nätverket Kvinnor som leder
Jorden runt seglarklubbens tjejträffar
Svenska Kryssarklubbens- Kvinna ombord
Båtmässan finns också med som arrangör, då Sjösportskolan och Båtmässan samarbetade kring tjejkvällen 7/2 på Båtmässan, och nu fortsätter det samarbetet.

Föredraget hålls i Sjösportskolans regi som satsar på tjejkurser inom både navigation och segling.