11 mars, 2011

Premiär för supersnabb svensk aluminiumbåt

På Allt för Sjön är det världspremiär för en verkligt snabb båt. Det är den svenska aluminiumbåten Impera 30 som visas för allmänheten för första gången. Båten är handbyggd, 30 fot lång och försedd med stegbotten. Den båt som visa spå mässan har två stycken Evinrude E-Tech 300 hk på akterspegeln och topphastigheten är över 60 knop.

Historien om Impera 30, som tillverkas av WinGuide AB, började med konstruktören Jens Larssons knäckta plastracer i båttävling i Siljan och en vision om att bygga den ultimata skärgårdsbåten.

Den båt som visa spå båtmässan har testats i cirka 100 timmar i sjön och svarat upp mot förväntningarna. Priset för denna stryktåliga aluminiumbåt i standardutförande helt utan lyxig utrustning är 1,5 Mkr plus motorer.

Med normal lutrustning har båten flera olika användningsområden. Bland annat fiske och som fritidsbåt med sittplatser för 8-10 personer. Den kan även användas för professionella ändamål.

Tekniska specifikationer
Längd: 8,95 m
Bredd 2,25 m
Bottenvinkel: 24 grader

Info: http://www.winguide.se/