11 mars, 2011

Familjehelg med sommardrömmar

Sommardrömmarna finns på Stockholmsmässan i helgen. Då kan man gå på tre mässor till priset av en. Klockan tio öppnar båtmässan Allt för sjön, Vildmarksmässan och Svenska Flugfiskemässan och alla kan de hjälpa till att förverkliga våra drömmar om sköna och äventyrliga naturupplevelser i sommar.

En värld av upplevelser, äventyr och tips om hur man förvekligar sina sommardrömmar väntar den som besöker de tre mässorna som är öppna samtidigt nu i helgen. Den gemensamma nämnaren för mässorna är att de vänder sig till alla som älskar upplevelser i naturen med familjen, med nära vänner eller på egen hand.

På Allt för sjön bjuds på drömmar och upplevelser i våra skärgårdar och insjöar. Rekordmånga premiärbåtar finns bland det 1000-talet båtar som visas. Här finns också de senaste tillbehören till båten, 2011 års strandmode samt de läckra träjakterna från föreningen MYS som firar 40-årsjubileum. För barnen finns flera avdelningar. Hela havet stormaravdelningen där man inte får nudda vattnet(golvet) är mycket populär bland de minsta. Sjövettskolan är en annan rolig avdelning där de yngre får bygga egna båtar av mjölkpaket och sedan tävla med dem i bassäng.

På Vildmarksmässan och Svenska Flugfiskemässan samlas inspirerande äventyrare, svenska och internationella flugfiskare med ett stort antal intressanta föredragshållare som berättar om sina äventyr och upplevelser. 140 seminarier hålls om äventyrets ädla konst och nybörjare såväl som mer erfarna kan prova 25 olika aktiviteter som till exempel klättring, flugfiske och pallklättring samt få tips på resmål och om utrustning.

Info: www.alltforsjon.se