13 mars, 2011

Tappade masten i oväder utanför Argentina

I hårt väder 650 Nm utanför Argentinas kust och 450 Nm norr om Falklandsöarna har jorden-runt-seglaren Mirabaud tappat masten. Vädret är mycket dåligt och väntas inte bli bätttre de närmaste timmarna. Mirabaud är en av deltagarna i det pågående racet Barcelona World Race, en tävling för tvåmansbesättningar som seglar non-stop jorden runt. Besättningen är oskadad.

Tävlingsledningen för Barcelona World Race informerades om Mirabauds mastbrott sent på lördagseftermiddagen. Båten seglas av Dominque Wavre (Schweiz) och Michèle Paret (Frankrike). Den hade då varit i mycket tufft väder hela dagen med hårda vindar och hög sjö.

Vid olyckan rapporterade besättningen själva om sin kondition. De var dock medvetna om att två riktigt djupa lågtryck var på väg mot dem från olika håll.

Följ tävlingen på Dominique Wavres hemsida: www.dominiquewavre.com