13 mars, 2011

John Tomlinson klar för Abu Dhabi International

Den internationella båtracingsäsongen står för dörren. Det är nu klart att amerikanen John Tomlinson komemr att ställa upp för Abu Dhabi International Marine Sports Club (ADIMSC) i deras team för årets säsong tillsammans med Rashed Al Tayer i Team Abu Dhabi. Tomlinson har vunnit fem av sina endast 14 starter i powerboat racing. Teamet kör även i år sin katamaran på 14,30×3,70 m med en vikt på 4 950 kg.

Tomlinsonvann Class 1 World och den europeiska titeln redan 1997 tillsammans med Laith Pharaon och gjorde comeback i Class 1 tillsammans med Al Tayer vid Italiens Grand Prix i Stresa förra året.

– Jag är glad för att vara tillbaka i en båt och få köra tillsammans med Rashed igen. Jag tycker att han är en utmärkt förare och vi kommer att bli allt bättre efter hand när vi får mer tid tillsammans i båten, säger John Tomlinson.

– En stor utmaning för oss blir att prova ut rätt propellrar för de nya regler som vi har att följa. Begränsningen i varvtal blir en utmaning och hur vi ska komma runt banorna på snabbaste sätt. Jag trordock att vi har en bra båt och att vi kommer att vara väldigt konkurrenskraftiga.

Den amerikansk-emiratiska duon blir ett framgångsrikt par. De har tidigare placerat sig i topp flera gånger med sina kvalificeringstider inför race och har vunnit Edox Pole Position flera gånger och de vann dessutom race 1 på hemmabanan Abu Dhabi Grand Prix i november.

Teamet har bekräftat att de ska köra samma Victorybåt med V12-motorer som de hade förra säsongen.

Info: http://www.class-1.com/teams.asp?teamid=17