18 mars, 2011

Vernissage med konstverk på båtskrov

“I do what I want” är en annorlunda vernissage med konstverk på båtskrov. Den hålls för att lansera en båt och en konstnär. Smartboat är en unikt designad motorbåt som både går bra i grov sjö och mjukt i mellanregistret där planingströskeln är eliminerad. Hon är franska flerskrovsproffsen VPLPs första motorbåt och hon säljs av Pia L’Obry som senaste 15 åren bara propagerat för snabb segling.

Det är mycket som är annorlunda. Därför väljer Pia att lansera henne i en för båtar annorlunda miljö och på ett annorlunda sätt – en cool vernissage i en bilhall!

I onsdags avtäcktes en Smartboat modell 2011 uppstripad med ett konstverk av Tové Kotze längs hela den höga bordläggningen. Det skedde hos Bilia Haga Norra i Stockholm. Utställningen pågår under en vecka.

Kopplingen är klar: Bilar har länge sålts med design och funktion-fokus. Nu kan man göra det även med sin båt. Smartboat är lika mycket art-boat som Smart, så Toves smarta konst får pryda hela båten.

Hennes konst säger “I do what I want” vilket sammanfattar både Tove, Smartboat, Pia L’Obry och våra kunder. Vi vågar gå egna vägar och stå ut. Lite äventyrligt kan det bli – Tove har rott över Östersjön, Pia har kappseglat solo över Atlanten och överlevt som kvinnlig entreprenör i båtbranschen i 16 år, skriver Pia i ett pressmeddelande.

Bakom Smartboat finns två fransmän, Hedy Kardous och Olivier Dupont Delestraint.

Info: www.smartboat.se

Utställningen är ett samarbete mellan Seafari AB, Tove Kotzé, Bilia Personbilar AB samt Screenbolaget.