18 mars, 2011

Insect Blocker står emot insekter utan myggspray

Columbia Sportswear lanserar nu en av sina senaste innovativa nyheter, Insect Blocker. Kläder med Insect Blocker står emot insekter effektivt utan myggspray. I Columbias vårkollektion finns kläder och utrustning med Insect Blocker- ett inbyggt skydd som förvandlar plagget till ett långvarigt och effektivt insektsskydd så att du kan njuta av friluftslivet i fred.

– Detta är en väldigt smidig lösning mot mygg och andra kryp, du slipper spraya på myggmedel flera gånger och riskerar inte att få kemikalier från spray och krämer att absorberas av huden. Det är ett insektsskydd som du alltid har med dig, säger Christian Matti, Sverigechef för Columbia Sportswear.

Insect Blockers aktiva ingrediens kallas permetrin, vilket är en syntetisk version av ett naturligt insektsskydd som återfinns i vissa typer av blommor och helt ofarligt för människor. Tester har visat att Insect Blocker inte tvättas ur, efter 70 tvättar är det fortfarande effektivt till 90%.

– På vanliga myggmedel finns ofta varningstexter, så ska barn, gravida och personer med känslig hy vara försiktiga med medlen. Men permetrinet i plagget kan inte absorberas av huden vilket gör att alla nu kan skydda sig mot krypen, forsätter Christian Matti.

I vårkollektionen finns Insect Blocker på en mängd produkter för herr, dam och barn. Dessutom är plaggen ofta utrustade med Columbias andra teknologier som Omni-Shade, Omni-Dry och Omni-Tech.

Info: www.columbia.com