18 mars, 2011

Ny modell av skyddsbåt från Tuco Marine ApS

Danska Tuco Marine presenterar en ny båt i sin serie kallad “GUARD”. Tuco Marine ApS har utvecklat denna båt för kunder som vill ha en lätt och snabb båt. Den grundar sig på företagets erfarenheter från sin båtserie kallad AluGuard, som konstruerades för att möta behovet från extremt krävande kunder som använder sina båtar under tuffa förhållanden.

Med nya C-Guard visar Tuco att de vill behålla en tätposition bland de varv som bygger och utvecklar båtar för en krävande professionell marknad.

Viktbesparingarna med nya C-Guard serien är upp till 40%, men båten får därmed även betydligt lägre utsläpp av koldioxid.

– Vi har sålt GUARD båtar till professionella användare som till exempel polisen och räddningstjänsten, säger Jonas Pedersen, VD för Tuco Marine ApS.

– Det har varit naturligt för oss att utveckla en lättare båt som drar mindre bränsle, men ändå lever upp till de krav som de kommersiella kunderna ställer.

C-Guard är en kolfiberbåt som, i kontrast med AluGuards aluminiumstruktur, har tydliga viktbesparingar. Under de senaste två åren har Tuco Marine Aps, med sina underleverantörer Tuco Yacht Værft och Tuco Composite, har specieliserat sig på lättviktsbåtar i kolfibermaterial.

Den första C-Guard modellen introduceras under modellnamnet C-Guard 870 Full Cabin, som är försedd med kabin med möjlighet att utrusta den med koje. Modellen 870 kan förses med inombordsdiesel eller utombordare.

Info: www.tuco.dk