21 mars, 2011

Mirabaud säkert tillbaka i hamn

Dominique Wavre och Michèle Paret återvände tryggt till hamn på lördagsmorgonen. De angjorde då Mar del Plata i Argentina efter 79 dagar till havs, varav de sista utan mast på båten. Deras båt, med namnet Mirabaud, deltar i Barcelona World Race, en non-stop tvåmans kappsegling jorden runt. Båten råkade ut för ett mastbrott mellan Argentina och Falklandsöarna 12 mars.

Båda besättningsmännen var i god kondition när de angjorde Mar del Plata. Michèle Paret lider dock av sviterna efter en lunginflammation, vilket kräver ytterligare medicinsk behandling.

– Helt klart är vi väldigt besvikna över att återvända till hamn under de här omstädngiheterma i stället för att segla hem till Barcelona under segel, säger Dominique Wavre.

– Men vi är glada för att ha tagit oss säkert i hamn och vi är rörda över det starka stöd vi har fått här i Argentina, där vi möttes av hjälp från armén och personal från Mar del Plata Yacht Club.

När Mirabaud tappade masten befann hon sig 650 Nm öster om Argentina och 450 Nm norr om Falklandsöarna. Paret låg då sexa och kämpade för en pallplats.

Foto: Copyright Jean-Guy Python / Mirabaud

Info: www.dominiquewavre.com