21 mars, 2011

Artemis Racing börjar testa teamets AC45 katamaran

I lördags döptes Artemis Racing AC45, vilket var en viktig milstolpe för det svenska teamets utmaning inför den 34:e America’s Cup. Ceremonin ägde rum i Auckland, Nya Zeeland, där teamet tillsammans med vänner och familj övervakade det officiella dopet av deras AC45. Rorsmannen, Terry Hutchinson, höll ett välkomsttal innan Kylie Jameson döpte katamaranen.

Hutchinson och besättningen lämnade omedelbart hamn för att inleda Artemis Racings första två veckor långa testperiod av de vingsegelförsedda AC45. Under tiden jobbar designteamet för fullt i basen i Valencia under ledning av Juan Kouyoumdjian.

– Vi har haft fullt upp de senaste veckorna för att hinna få båten i segelklart skick till idag. Nu är det dags att börja segla. Vi har en erfaren besättning här i Auckland och ser fram emot att få mycket erfarenhet av båten, säger Paul Cayard, VD för Artemis Racing.

Artemis Racing kommer att testsegla de närmaste två veckorna för att få så mycket kunskap som möjligt om AC45:ans prestanda. Hon seglar tillsammans med två andra utmanare om America’s Cup, Emirates Team New Zealand och försvarande ORACLE Racing, som också har börjat segla med sina nya AC45:or.

Artemis Racings nya båt är byggd av Core Builders i Warkworth (NZ). Båten är en föregångare till de AC72 katamaraner som kommer att användas i Louis Vuitton Cup och America’s Cup i San Francisco 2013.

Nästa regatta för Artemis Racing är Extreme Sailing Series Regatta i Qingdao, Kina, 15-17 april.