29 mars, 2011

Audi utökar engagemang för Audi Dragon Cup

Audi har beslutat att fortsätta som huvudpartner i Audi Dragon Cup och utöka cupen jämfört med 2010. Samtidigt så tar Whyshore Yachting & Marketing över projektledningen av cupen för 2011. “Det ska bli jättekul att jobba med Audi när vi tar hand om cupen för en av världens starkaste enskrovsklasser. Vi ska förvalta den status som Audi Dragon Cup har lyckats åstadkomma.” säger Klabbe Nylöf, VD på Whyshore.

Inför 2010 instiftade Svensk Drakklubb “Audi Dragon Cup” med Audi som huvudpartner. Det främsta syftet med detta var att skapa förutsättningar för drakklassen att på bästa sätt växa vidare i Sverige. 2010 genomfördes tre cupseglingar och närmare 30 drakar kämpade om cupsegern. Första årets seger gick till “Linnea” (SWE 356).

Drakklassen är över 80 år gammal och samtidigt idag en av världens största kölbåtsklasser, spridd över 5 kontinenter och seglas aktivt i mer än 30-talet länder. Vid många av de större regattorna samlas ofta över 100 drakar, och även i Sverige är den en av de mest aktiva kölbåtsklasserna. Startlistorna på regattorna har ofta många av världens mer välmeriterade seglare, med många OS, VM och EM-medaljörer ombord. Som exempel vanns senaste VM av den tidigare olympiern, Americas Cup och världsomseglaren Lawrie Smith. 2009 vanns Gold Cup av den flerfaldiga olympiska medaljören Ruslana Taran från Ukraina.

Audi kommer under 2011 att synas flera gånger i samband med Audi Dragon Cups fyra Grand Prix tävlingar:

11-12 juni Pelle Gedda Cup i Saltsjöbaden
18-19 juni Rutgersson Cup i Marstrand
04-06 aug SM i Båstad
27 aug Final i Stockholm

Whyshore Yachting & Marketing är ett företag inom sportsmarketing för kommersiella projekt med sponsring, partnerstrukturering och sportfrämjande event, som specialiserar sig på global och regional nivå. Whyshore ansvarar för projektledningen av Audi Dragon Cup på samtliga platser, i samarbete med Audi, Svensk Drakklubb och de arrangerande båtklubbarna.

“Vi på Audi är glada över att vara titelsponsor för Audi Dragon Cup ytterligare ett år. Audi har varit engagerade i segling under flera år, såväl i Sverige som globalt. Vi vet att seglingen intresserar många av våra kunder och för oss är detta ett naturligt och givande forum att möta våra kunder i.” säger Niklas Henning, sponsoransvarig på Audi.

“Svensk Drakklubb är mycket glada att Audi väljer att förlänga och utöka samarbetet med drakklassen i Sverige. Genom en kvalitetspartner som Audi, har vi möjlighet att höja nivån på våra evenemang för att skapa allt större intresse för klassen och därmed även för segelsporten som helhet. Vi är också tacksamma att Whyshore antar rollen som projektansvarig för Audi Dragon Cup, varvid kvalitén säkras upp för varje regattatillfälle både till sjöss och socialt på land.” säger Patrik Salén, Ordförande i Svensk Drakklubb.

Info: www.whyshore.com