29 mars, 2011

Stort intresse för Allt på Sjön i Gustavsberg

Det är ett stort intresse inför Allt på Sjön i Gustavsberg – Stockholms nya flytande båtmässa. Den 2-4 september arrangerar Sweboat – Båtbranschens Riksförbund en ny flytande båtmässa i Gustavsbergs Hamn på Värmdö. Minst 150 deltagande båtar siktar arrangörerna på.

Allt på Sjön arrangeras efter starka önskemål från båtbranschen. Förebilden är Öppna Varv, Sweboats flytande båtmässa på Orust med ca 20 000 besökare, som är mycket uppskattad bland både utställare och besökare. Från Öppna Varv hämtas flera framgångskriterier som fritt inträde och fri parkering för besökare, gott om parkeringsplatser, låga kostnader för utställare och en tillbehörsutställning med endast båtrelaterade produkter, allt i ett professionellt arrangemang.

– Intresset att ställa ut på Allt på Sjön är stort och vi har idag över 150 motor- och segelbåtar anmälda, allt från 50-fots lyxjakter till enklare dagseglare. Även på tillbehörssidan märks ett stort intresse med flera tongivande aktörer anmälda, säger Patric Borén, projektledare på Sweboat.

– En stor flytande båtmässa med fritt inträde och gratis parkering samt gott om tillbehör är något som branschen tycker saknats i Stockholm. Vi tror att Allt på Sjön på sikt kan bli en av de bästa flytande båtmässorna i Norden. Med det stora intresset i branschen känns det som att vi redan är en god bit på väg, säger Mats Eriksson, VD på Sweboat.

Allt på Sjön får flera mervärden. Direkt efter mässan arrangeras en särskild pressdag då fack- och dagspress bjuds in för att se alla nyheter och framförallt få tillfälle till provkörningar och testseglingar. Det kommer även ges tillfälle för presumtiva kunder att provköra och testsegla.

Under mässan kommer även Segling Sprint Cup att avgöras. Snabba, intensiva och spännande sprintrace i identiska båtar både för seglingskunniga amatörer och meriterade regattaproffs. Bakom tävlingen står tidningen Segling.

I Gustavsberg Hamn kommer det samma helg arrangeras evenemang av Värmdö kommun. I området finns det även ett stort utbud av keramik, porslin och glas till försäljning. Gustavsbergs Hamn ligger ca 20 minuters bilkörning från Stockholm City. För den som inte har egen bil är det enkelt att åka kommunalt från Slussen. Det planeras även båtturer från Nybrokajen.

Mer information och anmälda utställare finns på www.sweboat.se under fliken Mässor.