30 mars, 2011

Trygg-Hansa godkänner CoastKey

Försäkringsbolaget Trygg-Hansa godkänner det trådlösa dödmansgreppet CoastKey och ger rabatt på båtförsäkringen. – Allt fler försäkringsbolag godkänner produkten och ger kunden billigare försäkring. För oss som jobbar för ökad säkerhet ombord ger det goda förhoppningar om att allt fler båtägare ser detta som ett incitament till att förbättra sin egen säkerhet ombord.

– Med de fördelar som bolagen erbjuder är det en investering som bidrar till både bättre ekonomi och ökad sjösäkerhet, säger Dan Eriksson, produktspecialist på CoastKey.

Även försäkringsbolaget Alandia meddelar att de godkänner dödmansgreppet, vilket innebär att det nu är totalt fyra försäkringsbolag som godkänner CoastKey; Länsförsäkringar, Atlantica, Trygg-Hansa och Alandia.

CoastKey är ett trådlöst dödmansgrepp med inbyggd fjärrstart som båtföraren bär i ett band runt halsen. Nyckel och lås sänder och tar emot signaler varje sekund. Om föraren faller över bord bryts signalen och båtens motor stannar automatiskt samtidigt som ett signalljus tänds i nyckeln. Den inbyggda fjärrstarten fungerar även som startspärr och styr motortilt. Tiltfunktionen kan även kopplas till att styra ankarvinsch eller motorlucka. CoastKey är vattentät ner till 1 meters djup.

Det går även att koppla till ett spårsystem som till exempel DEFA Tracking för att lättare kunna återfinna båten om den skulle bli stulen.