31 mars, 2011

Hotellet i Inre hamnen i Ö-vik börjar byggas i vår

Nu är det klart att det blir ett hotell i Inre hamnen i Örnsköldsvik. Idag skrev de inblandade parterna – kommunen, fastighetsbolaget Lerstenen, Forspro, NCC Construction, Sandellsandberg Arkitekter och Elite Hotels – under avtalen. En av investerarna är hockeystjärnan Peter Forsberg.

Det finns ett behov av ytterligare hotellrum i Örnsköldsvik. Kommunen har ett starkt exportinriktat näringsliv och besöksnäringen utvecklas med bland annat stora evenemang. Ett centralt beläget hotell med omedelbar närhet till den utbyggda småbåtshamnen och skärgården är därför strategiskt viktigt.

– Lerstenen, Forspro och Elite Hotels visar med detta beslut att de tror på Örnsköldsvik, säger kommunstyrelsens ordförande Elvy Söderström. Än en gång investerar Peter Forsberg här och skapar därmed ytterligare möjligheter för Örnsköldsvik.

– Arbetet har pågått sedan 2003 då vi gjorde hotellutredningen, säger tillväxtavdelningens chef Peter Holmqvist. Det är klart att det känns riktigt bra att vi nu är framme.

Initiativtagare och ägare till hotellet är Lerstenen och Forspro där bland andra Kent och Peter Foppa Forsberg är ägare. Det kommer att drivas av Elite Hotels som erbjuder klassiska hotell som är centralt belägna i viktiga svenska städer från Luleå i norr till Malmö i söder.

Hotellet i Örnsköldsvik kommer att ha tretton våningar, 130 rum, två sviter, konferensvåning och restaurangen Bishop´s Arms i bottenvåningen med terrass och utsikt över havet. Det kommer att ligga längst in i hamnen, på den norra kajen.

Byggstarten sker redan i april i år och hotellet beräknas öppna i februari 2013.