1 april, 2011

Norrman gasar i snabbt team inför Class 1

Norrmannen Pål Virik Nilsen blir en viktig del I ett av de mest intressanta teamen inför årets UIM Class 1 World Powerboat Championship, som startar i Abu Dhabi 13–15 april. Nilsen blir gasman i ett team som även omfattar bland andra Giorgio Manuzzi. Nilsen ska tävla med Chris Parsonage Racing.

Det Plymouth-baserade Chris Parsonage Racing har bekräftat att både Giorgio Manuzzi och Pål Virik Nilsen ska köra för dem i årets racingcirkus. Den norsk-italienska duon innebär att Pål Virik Nilsen gör en välkommen comeback i UIM Class 1 World Powerboat Championship. Nilsen, som senast körde en liknande tävling i Dubai 2009, har tidigare kört liknande båtar tillsammans med Giorgio Manuzzi i Maritimo Racing.

Duon kommer att köra en Victory-byggd båt designad av Michael Peters. Motorerna är två stycken kraftfulla Lamborghini 8,2liters V12:or.

Nilsen gjorde debut i Class vid Trondheim Grand Prix i Norge 2005 med teamet Giorgioffshore. 2007 bytte han roll från att styra till att ta hand om gasningen för att bilda det yngsta paret dittills i Class 1 tillsammans med australiensaren Tom Barry-Cotter. Han har vunnit Australian Offshore Superboat Championship de tre senaste åren och var nära att komma på pallen i Class 1 under 2009.

2011 kommer Manuzzi att starta för femte gången i Class 1 efter en säsong då han slutade på pallen tre gånger, två gånger med Giovanni Carpitella i Arendal och i Abu Dhabi jämsides med Mohammed Al Marri. Han gjorde sin Class 1 debut vid Egyptian Grand Prix i Porto Marina 2007.

Info: www.class-1.com