7 april, 2011

136 trainees till The Tall Ships Races i sommar

136 ungdomar, främst från Halland, har fått plats ombord på fartygen som seglar i The Tall Ships Races. Detta har blivit möjligt tackvare bidrag och stipendier från olika föreningar, näringsliv och andra aktörer. Trainees kommer att utgöra minst hälften av besättningen på fartygen som seglar The Tall Ships Races. En trainee ska vara ungdom mellan 15-25 år.

Evenemanget startar i Waterford på Irland med målgång i Halmstad, 3000-4000 ungdomar från hela världen deltar som trainees. De flesta svenska ungdomarna kommer att segla sista tävlingsetappen från Stavanger till Halmstad.

− Vi siktade på 100 ungdomar men redan nu har vi lyckats placera 136 ungdomar och vi kommer att placera ytterligare ett tjugotal. Kravet från Sail Training International är att Halmstad ska placera 25 trainees. Vi är mycket glada över att kunna sända iväg så många ungdomar, säger Lillian Westerberg, Projektledare för The Tall Ships Races Halmstad 2011.

Det finns fortfarande möjlighet att anmäla sig som trainee men ansökningstiden för att få stipendier är nu stängd.