7 april, 2011

Ny hemsida debatterar Kustbevakningen

De senaste dagarna har debatten varit intensiv om Kustbevakningen, bland annat om myndighetens senaste stora fartyg. Underr tiden har även en ny hemsida öppnat. Under namnet “Heja Kustbevakningen” har denna hemsida snabbt blivit platsen för åsikter om Kustbevakningens arbetssätt och resultat.

Bland annat redovisas resultatet av insatserna från en av KBV-båtarna på Västkusten. Efter ett år i drift hade ett av fartygen levererat 22 anmälda händelser, varav fyra gällde beslagtagna hummertinor.

Info: http://www.hejakustbevakningen.se/

Kommentarer

Ola 00:17:39 2011-04-08

Resursanslagen till KBV är pengar kastade sjön !
De pengarna skulle göra mycket mer nytta om de gick till de sjuka, de arbetslösa, de pensionerade, för att inte tala om hur mycket väntetiderna på sjukhus skulle kunna kortas ned, vi talar om miljarder som denna pajasorganistation kostar oss skattebetalare !

Håkan 19:39:25 2011-04-08

KBV kämpar för att växa sin organisation genom att försöka ta över fler och fler polisiära uppgifter. Rättssäkerheten för den enskilde blir offret.
Lägg ner!

Nisse 20:42:39 2011-04-09

Tycker Båtliv inte att lagstiftningen runt hummerfisket skall beivras? Eller hur skall jag tolka att ni lyfter ut just denna insats?

(Hemsidan ni länkar till verkar för övrigt vara tveksamt seriös – mest ren barnslig smutskastning, samt reklam för att "stoppa vansinneslagen om 0.2 promille på sjön" och försäljning av "Kustwaffe"-tröjar med nazist-inspirerade tryck.)

Bengt 05:41:18 2011-04-10

Hur kan sanningen vara smutskastning? Allt som publiceras på hejakustbevakningen.se är ju bara länkar till tidningsartiklar om verkliga händelser där KBV varit inblandade. Med tvivelaktigt resultat… Vilket verkar vara standard för KBV.
Är det smutskastning så är KBV’ i sig själva smuts…
Kollade på hemsidan – och tröjsidan…
Eh… naziinspirerat? Hur kan den nuvarande tyska örnen, och Tysklands nuvarande luftförsvar (luftwaffe) vara ens nära naziinspirerat?
Menar du att Tyskland idag styrs av nazister?

Bengt 05:45:57 2011-04-10

Och angående hummerfisket så gäller nog inte kritiken själva hummerfisket utan det faktum att ett av 22 ingripande på ett år av en 1,1 miljardssatsning bara gett det som resultat… Och… 1,1 miljarder är bara kostnaden för fartygen… Sen tillkommer den icke utbildade personalen osv osv osv…
Gode Gud vilka skattepengar som åker rakt i sjön!

Båtlivs redaktion 07:49:53 2011-04-11

Nisse,
Båtliv har inte lagt fram några åsikter om lagen om hummerfiske eller om Kustbevakningen utan vi har bara hänvisat till en sida som har åsikter om KBV.
Båtlivs redaktion

Peter 19:43:01 2011-04-13

Ha ha, av en ren tillfällighet har redaktionen hänvisat till en slumpvald sida som tyvärr råkade ha negativa åsikter om KVB.
Den vá bra, ha ha

Båtlivs redaktion 09:17:45 2011-04-14

Det är tydligen väldigt känsligt att hänvisa till sidor som innehåller kritik runt Kustbevakningen.
Om den helt anonyma signaturen Peter är så sugen på att kommentera får han gärna kommentera alla de andra nyheter som vi har haft om Kustbevakningen också. Helst under ett riktigt namn.

Nisse 18:54:43 2011-04-14

Det är åtminstonde pikant när ni gör det med en så uppenbart felaktig ingress – " Under tiden har även en ny hemsida öppnat. " står det att läsa, samtidigt som det på hemsidan snabbt framgår att den varit uppe sedan i juli 2010.

(Att välja ut att presentera endast en viss hemsida bland alla är vinkla ett nyhetsflöde. Det borde ni veta som journalister.)

Båtlivs redaktion 11:15:24 2011-04-15

"Nisse",
all journalistik är i grunden subjektiv och vinklad. Det ingår i förutsättningarna för journalistik. Utan vinkel ingen poäng.
Hade vi känt till den här sidan tidigare så hade vi informerat om den tidigare. Uppenbarligen är den väldigt intressant eftersom det är en mycket väl läst nyhet på vår sida.

Nisse 19:39:02 2011-04-15

Precis, alltså är det en vinkling när ni väljer att presentera denna hemsida, eller uttryckt på annat sätt: "att föra fram en åsikt". Vilket ni ovan påstod att ni absolut inte gjort, vilket var ett intressant påstående när det som här kom ifrån en journalist.
(Och "nyheten", som inte var speciellt ny, är kontroversiell och därför mycket läst. Det gör inte er ingress mer sakligt korrekt.)

Ola 00:54:41 2011-04-16

Nisse.
Vinkling är väl verkligen att kalla "hejakbv" för oseriös?
det är ren fakta på den sidan. Menar du ex att 302 inte körde på grund etc?
Men OK, vi kan lämna det därhän. KBV ksotar skattebetalarna enorma belopp. För det (ROI) så får skattebetalarna några hummertinor i beslag, samt att KBV jagar medelsvensson på deras semester på ett icke-problem, det är hur jag tolkar dig.
Ja, Ni kan ju kryssa runt i Miami Vice-stil och käka glass förståss, och haffa "fyllon"..stjäla deras semesterpengar
(ROI)..= Return On Investment, för det är nog överkurs för en KBV-are..

Ola 00:59:28 2011-04-16

KBV..fatta..att då ni ger er på båtfolket med en vansinneslag har gett er skräpstatus–low life….gilla läget eller byt jobb..
Ola på www.alltom02promillepasjon.se

Ola 01:06:17 2011-04-16

& Nisse..jag vet vad du tänker.."majoriteten är för lagen".
Ro fan det!
1. det är den oskyldiga MINORITETEN som ni jagar, inte majoritetn i insjöar, småbåtar utan flytväst, det vet du.
2. Majoriteten som tycker att lagen är bra, är landkrabbor.
NI..backar upp en lag som enligt politikerna har som syfte att "moraliskt uppfostra" en viss del av båtfolket.
Så KBV.. forstätt dansa efter husses pipa och jaga oskyldiga båtägare, annars blir du arbetslös..och vem vill anställa en fd STASI-dräng som backar upp en lag som är så här hårt kritiserad? "en lag utan legitimitet" du vet..
=>)
Ola

Ola 01:10:50 2011-04-16

Nisse skriver:
"Det är åtminstonde pikant när ni gör det med en så uppenbart felaktig ingress – " Under tiden har även en ny hemsida öppnat. " står det att läsa, samtidigt som det på hemsidan snabbt framgår att den varit uppe sedan i juli 2010. "
Nisse..det har inte slagit dig (självklart inte, du jobbar ju på KBV, dumt av mig) att för Båtliv är sidan ny..?

Peter Eriksson 18:38:18 2011-04-18

Glömde att skriva ut mitt efternamn vilket ingen annan verkar bry sig om heller.Tvilvlar starkt på att ALLA i Båtlivs redaktion varit med och skrivit inlägget, men det gör inget Lasse.
Jag tycker man ska stå för sina åsikter. Tycker man att KBV är skit så skriver man det. Att hänvisa till en hemsida och sedan skriva att man "bar förmedlar" den tyder enligt mig att man håller med men inte vågar stå för det.
Signaturen Ola torgför i alla fall sina åsikter. Även om jag inte håller med honom om allt (eller egentligen ingenting) så hedrar det honom.

Ola 19:05:59 2011-04-19

Tack Peter.
Jag förstår att du jobbar på KBV?
Vi är många som undrar varför KBV backar upp en lag framtagen på lögn, politiskt populism?
All statistik säger att det finns inget fylleri på sjön, (lagen utan legitimitet av Tiberg/Edenius) samt en hel drös med artiklar säger unisont att lagen är skit.
Vilket det är.
KBV framstår ju som som STASI, persnligen tycker jag det är beklagligt respekten för KBV är nu under asfalts-lapplisorna. Trots allt så hejar vi ju ofta på sjön, nu är det nog annat som lär flyga igenom luften när man ser en STASI-båt. Håll mörkertalen utanför diskussionen, ingen är en "fyllerist" vid 2 glas vin, möjligtvis om man jobbar på KBV-STASI. Varför backar ni upp en sådan här "ful" övervakningslag? I.om att ni backar upp detta maktmissbruk så kommer fler detaljstyrande övervakningslagar, som kanske alkolås på datorer, vem vet vad som kommer härnäst.

Ola 19:07:13 2011-04-19

det står skrivet på allehanda riksdagens paper att lagen ska utvärderas, "villkor/krav" etc, politikerna håller inte det löftet. Så igen..hur känns det att backa upp lögnaktiga svekfulla politiker?

Ola 19:09:12 2011-04-19

Jag som ligger bakom www.alltom02promillepasjon.se
en parantes utifall..

Nisse 20:38:36 2011-04-19

KBV har inget val – de är tjänstemän, och skall utföra de uppgifter lagen anger. De kan själva inte välja och vraka vad som skall beivras och vad de skall låta vara. Lagen beslutas av riksdagen, så det är snarare dit du skall rikta din ilska.
(Själv har jag bara respekt för KBV, och uppskattar mycket när de dyker upp i mina hemmavatten – det buskörs mycket mindre då, till glädje för oss på sjön.)

Peter Eriksson 21:00:04 2011-04-19

Jag jobbar tyvärr inte på KVB, men det är nog en rolig och intressant arbetsplats. Tråkigare kan man nog ha.
Om nu sjöfyllerilagen är framtagen på populism så fattar jag inte riktigt. Nyss publicerades en undersökning där man slog fast att ca 2,5 miljoner svenskar ägnade sig åt sjölivet. Det verkar vara en ganska stor del potensiella väljare. Varför då instifta en lag som enligt dig alla som är på sjön är emot? Är det verkligen populism?
Att jämföra KVB med STASI verkar vara lite "rättshaveristvarning" tycker jag. Jag tror alla tjänar på att föra en sund debatt med sakliga argument.
Skriv upp alla fördelarna med att köra båt med upp till 1 promille i blodet istället för att bara skriva att den nya lagen är skit och att alla som är satta att övervaka att den följs är idioter.

Båtlivs redaktion 08:13:44 2011-04-20

Ola, för att dina kommentarer ska få stå kvar bör du även sätta ut ditt efternamn i kommentarerna.
Vid så starka och kategoriska uttalanden som du gör bör man kunna stå för dem med hela sitt namn. Annars kommer de att tas bort.

Ola Ljungberg 16:04:45 2012-03-15

Till Nisse. Man har visst val. det har alla. Jag har jobbat statligt. En dag kom vansinniga direktiv. Mitt val, jag sade upp mig.

till Peter Eriksson. Undersökningen var vinklad. Bl.a så frågade man hushåll om sjöfylleri på sjön är OK. Man sade inget om lagens komplexitet såsom vindkantring etc. Som man frågar får man svar.

Nisse 21:24:32 2012-03-23

KBV som organisation har inget val. Individer har alltid ett val om att stanna kvar och jobba eller inte, men det är en annan sak. Så länge man är kvar på jobbet så skall man sköta sin uppgift.

Benke Bula 23:52:04 2013-07-24

"Nisse är en typisk figur som hade trasiga leksaker och höga trösklar hemma som liten..hoppas vuxenlivet inte blir lika hopplöst och jobbigt.
Orkar inte kommentera hans inlägg..känns som hopplöst.