8 april, 2011

Ny roll-on motar mygg och fästingar

Sjö&Hav lanserar en ny praktisk roll-on med sitt effektiva mygg- och fästingmedel som skyddar mot sommarens insektsplågor. Den nya roll-on-flaskan innehåller samma naturliga insektsmedel som förra årets säljsuccé och testvinnare – Sjö&Hav Mygg- och Fästingspray.

Sjö&Havs nya roll-on innehåller den naturliga substansen citriodiol, en olja som kommer från citroneukalyptusens blad. Insektsmedlet är fritt från kemikaliska komponenter och följer därmed företagets grundtanke om att vara ett bättre miljöval vid köp av hygienprodukter för utomhusbruk.

Den nya förpackningen gör att insektsmedlet är lätt att applicera och ger ett effektivt skydd mot mygg, knott, älgfluga och andra stickande insekter. Insektsmedlet minskar även risken för fästingbett.

Sjö&Havs nya mygg- och fästingroll-on är ett komplement till den befintliga sprayen. Det är en praktisk plastflaska som är enkel att ta med sig till stranden, i trädgården eller på vandringen och passar även bra på utlandsresan då insektsmedlets naturliga substans även fungerar mot tropiska myggor.

– Vårt nya insektsmedel biter mot allt från vanliga mygg till den fruktade älgflugan. Mygg- och fästingsprayen, som lanserades förra året, blev snabbt populär och med den nya produkten kan vi även erbjuda ett bra skydd för dem som föredrar att rolla på medlet, säger Kim Persson, vd för SH Kollektion AB som äger varumärket Sjö&Hav.

Sjö&Hav lanserades första gången 2004 med en flytande tvål anpassad för saltvatten. Företaget utvecklar produkter som förenklar friluftslivet. Sortimentet består av fem hygienartiklar; Saltvattentvål, Saltvattenschampo, Solskyddscreme, Mygg- och Fästingspray och årets nyhet Mygg- och Fästingroll-on samt ett Handdiskmedel för saltvatten.

Info: www.sjohav.se