15 april, 2011

Relekta redo för race

Zabo Racing teams ledning med Jan Zaborowski i spetsen är övertygade om att team Relekta kommer att ta sig till startlinjen till race 2 av Abu Dhabi Grand Prix. För ett dygn sedan såg det betydligt mörkare ut efter en våldsam krasch som gjorde att båten välte och vattenfylldes.

Team Relekta tvingades arbeta hela natten för att båten i ordning inför dagens race. De båda förarna, Ugur Isik och Christian Zaborowski, har nu åter en båt som är redo för tävling efter den våldsamma kraschen igår på varv fyra under kvalificeringsheatet.

– Teamet har gjort en fenomenal insats för att få båten tillbaka i tävlingsklart skick, säger team manager Adrian Annett.

Trots att de tvingades se sin tävlingsbåt ligga upp och ner i sjön var Zaborowski positiv och försökte se läget från den ljusa sidan.

– Jag tror inte att många av oss fick sova i natt. Men fick fick i alla fall en ordentlig kraschtest av båten, var hans kommentar omedelbart efter olyckan.

– Jag är förvånad över att båten rullade över, men vi fick en dålig start och såg varken flaggorna längs banan eller hörde något på radio så vi hade problem att komma igång.