18 april, 2011

Tenson öppnar säsongsbutik i Hunnebostrand

Klädföretaget Tenson fortsätter att öppna egna butiker. Nu satsar det på en säsongsbutik i Hunnebostrand. Ambitionen är att öppna säsongsbutiker längs hela västkusten för att komma närmare sina kunder och för att återta sin position som ett av Sveriges ledande varumärken inom marin livsstil. Butiken på Hunnebostrand öppnar i mitten av maj och är Tensons andra säsongsbutik.

– Vi har en målsättning att etablera Tenson i miljöer där våra kunder befinner sig. I Hunnebostrand har vi ett perfekt butiksläge precis vid hamnen och vi hoppas att fler får upp ögonen för Tensons marina kollektion, säger Johan Lövqvist, vd för Tenson.

Hunnebostrand har en av västkustens mest välrenommerade gästhamnar och är ett populärt turistmål för sommarturister. Med butiken i Hunnebostrand hoppas Tenson attrahera båtfolk som lever ett aktivt liv både på land och till sjöss. Att öppna en butik i Hunnebostrand är ett strategiskt beslut av Tenson för att öka tillgängligheten på marknaden.

– I Hunnebostrandsbutiken kommer vi framför allt att ha plagg från den marina kollektionen, till exempel seglarställ, shorts, och tröjor. Vi har lagt fokus på att göra seglarkläder som är smidiga och behagliga att bära utan att tumma på kvalitet och funktion, säger Johan Lövqvist.
Tenson fortsätter att planera för fler egna butiker för att möta den växande efterfrågan på företagets produkter. Hösten 2009 tog man första steget och öppnade en egen butik på Freeport i Kungsbacka, och från och med förra sommaren finns en säsongsbutik på Smögenbryggan. Butiken i Hunnebostrand öppnar i mitten av maj.